#2 Of ze nu actief zijn in de koekjes-, vlees- of groenteteeltsector, sommige kleine producenten hebben de gok gewaagd om een deel of heel hun productie te verkopen via de foodretail. Gondola ging op bezoek bij twee onder hen. Ontdek hun verhaal in onze tweedelige mini-serie. Eindigen doen we met Kevin de Poorter.

Nadat Kevin de Poorter in 2006 zijn diploma voor bakker- patissier behaalde, startte hij zijn eigen chocolaterie vanuit de keuken van zijn ouderlijk huis. Dankzij deze stap kon de jonge ambachtsman zijn eerste creaties testen en verkopen aan vrienden en familie. Terwijl hij ondertussen zijn chocolade-activiteiten verder op punt zette, kreeg hij een vaste baan als bakker bij Carrefour in Oostakker, vlakbij Gent. “Deze job was voor mij een geweldige kans omdat ik zo een vast inkomen kreeg naast mijn chocoladezaak, die erg afhankelijk is van de seizoenen”, vertelt hij. “Een chocolatier kent namelijk erg drukke periodes tijdens Pasen of Kerstmis, maar de zomer is over het algemeen vrij kalm.” Dankzij zijn job als bakker-patissier kon hij zijn eigen pralines verkopen in de rekken van Carrefour in Oostakker, via een ontwikkeling van het lokale aanbod. “In het begin was ik niet echt geïnteresseerd om mijn producten in de retail te verkopen, ik wou ze vooral zelf verkopen. Vandaag heb ik zeker geen spijt van deze samenwerking. Het voordeel is natuurlijk dat ik samenwerk met een groot bedrijf als Carrefour: leveringen, betalingen, alles is goed geregeld. En mijn producten krijgen een veel grotere visibiliteit dan ik me had kunnen voorstellen.” Kevin, die sinds 2016 zijn atelier en winkel in het centrum van Drongen heeft, wisselt zijn job als bakker-patissier bij Carrefour nog steeds af met zijn chocoladezaak. Zijn vrouw helpt hem met de verkoop in de winkel. Hij heeft ondertussen ook een eigen webshop opgericht tijdens de gezondheidscrisis en ontwikkelde een nieuw assortiment pralines. Dankzij het succes worden Kevins producten niet alleen bij de Carrefour in Oostakker verdeeld, maar ook het hele jaar door in de Carrefour van Sint-Denijs-Westrem en tijdens de feestdagen in de Carrefour van Burcht, Ninove en Schoten. “In de nabije toekomst ben ik van plan om mijn activiteiten verder uit te breiden en mijn producten in andere Carrefour-winkels aan te bieden."

Gondola Magazine

Dit artikel komt uit de mei editie van Gondola Magazine. Benieuwd naar andere artikels? Neem dan snel een abonnement!

Klik hier!
Gondola Magazine