De investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren (AvH) heeft 20 miljoen euro geïnvesteerd in Camlin Fine Sciences (CFS), de Indiase producent van vanilline, de smaak en het aroma van 'vanille’. Daarmee verwerft het meteen een belang van 6,6% in het bedrijf.

In haar persbericht stelt het in Antwerpen gevestigde AvH dat de investering volgt op de voltooiing van een openbaar bod van topman Ashish Dandekar en het Indiase investeringsfonds Convergent Finances op 26% van de aandelen van CFS, tegen een aandelenprijs van 160 Indiase roepies. Het openbaar bod werd op 17 april 2023 aangekondigd en het intekenen vond plaats tussen 18 augustus 2023 en 31 augustus 2023. In totaal werden 9,9% van de aandelen van CFS aangeboden, waarbij 6,6% werd verworven door AvH (Anfima) en 3,3% door een door Convergent Finance LLP (‘Convergent’) geadviseerd fonds. AvH (Anfima), Convergent en Camlin’s huidige promotor Ashish Dandekar vertegenwoordigen nu 48% van de aandelen van CFS. AvH is een actieve aandeelhouder met een focus op internationale groeisectoren zoals private banking en real estate. Als aandeelhouder heeft de groep een rechtstreekse vertegenwoordiging in de raad van bestuur, waardoor ze haar beleid van duurzame groei kan toepassen door langetermijnoplossingen te creëren voor wereldwijde uitdagingen.

Door deze overnames consolideert CFS anderzijds haar positie als wereldwijde leverancier van een reeks chemicaliën specifiek voor de industriële sector.