Walgreens, Eataly en JC Penney in de prijzen op The Big Show

The Big Show, de grootste retailbeurs ter wereld, is pas afgelopen in New York. Naar goede gewoonte werden er enkele prijzen uitgedeeld om retailers en hun initiatieven in de bloemetjes te zetten. Dit jaar vielen Walgreens, Eataly en Mike Ullman van JC Penney in de prijzen.

 

 

De meest innovatieve retailer: Walgreens

 

De National Retail Federation (NRF), de organisator van The Big Show, beloont de apotheekketen Walgreens met een innovatieprijs voor haar nieuwe app. Met deze smartphone-applicatie kan je een medicijn bijbestellen doen door een code op de verpakking te scannen, meldingen krijgen wanneer je je medicijn moet innemen, onmiddelijke medische bijstand krijgen, kortingen zoeken, enz. Of zoals Walgreens zelf zegt over de app, “it makes life easier”.

 

 

Internationale retailer van het jaar: Eataly

 

Bij ons werd Delhaize bekroond tot retailer van het jaar, maar op internationaal vlak is het het Italiaanse Eataly dat deze titel krijg van NRF. De keten, die in 2004 werd opgericht, heeft 25 winkels in steden over heel de wereld. Het concept combineert horeca-aspecten, met een winkel en plaats voor activiteiten zoals kookcursussen.

 

 

Gouden medaille: Mike Ullman (JC Penney)

 

 

Er viel ook een retailpersoonlijkheid in de prijzen. Mike Ullman, die carrière maakte bij onder andere LVMH, Starbucks en Macy's, staat vandaag aan het hoofd van JC Penney. Met 1107 verkooppunten is dit één van de grootste winkelketens van Amerika. 

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen