Vlaamse regering keurt ruimtelijke plannen Uplace goed

De Vlaamse regering zet door met Uplace, het geplande winkelcomplex in Machelen. Vandaag keurde de Vlaamse regering het GRUP (de ruimtelijke plannen) voor Uplace definitief goed. Maar wel nadat ze aantal wijzigingen aanbracht na de kritiek van de Raad van State op het eerdere voorstel.

 

Vorige week formuleerde de Raad van State (afdeling Wetgeving) enkele juridisch-technische opmerkingen op de principiële goedkeuring door de Vlaamse regering van het GRUP VSGB, waar Uplace deel van uitmaakt. Vandaag keurt de Vlaamse Regering, in antwoord op de suggesties van de Raad van State, de plannen definitief goed. Dit betekent de doorstart van de hele reconversiezone en ook Uplace.

 

Uplace tevreden

 

Jan Van Lancker, CEO van Uplace, reageert tevreden: “Deze finale beslissing is een belangrijke mijlpaal voor het project en de hele Kanaalzone die er al tientallen jaren verloederd bij ligt. We kregen vandaag een definitieve ”ja” van de Vlaamse Regering en kunnen onze trekkersrol voor de heropleving van de hele reconversiezone eindelijk waarmaken. Als alles volgens plan verloopt, wordt de eerste steen voorzien eind 2016 met een opening twee jaar later, eind 2018.

 

Unizo: “Juridisch oplapwerk”

 

“Oplapwerk voor een zinkend schip”, reageert Unizo. Het GRUP hangt volgens de zelfstandigenorganisatie sowieso juridisch met losse schroeven aan elkaar. De ondernemersorganisatie betwijfelt of het oplapwerk nu alles juridisch heeft opgelost. Naast het GRUP volgt nog de procedure rond de milieuvergunning en bouwvergunning. “De eerste steen is nog niet voor morgen”. 

 

 

 

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen