Lidl opent vernieuwd distributiecentrum in Genk

Lidl heeft zijn vernieuwd distributiecentrum in Genk officieel in gebruik genomen. De discounter investeerde meer dan 18 miljoen euro in het nieuwe logistieke centrum, dat de toekomstige groei in Limburg en Luik moet opvangen.

 

De site in Genk vormt één van de vier logistieke draaischijven van Lidl in België. Het is de belangrijkste schakel naar het winkelnetwerk van 85 filialen in de provincies Limburg, Luik, Luxemburg en het Groothertogdom Luxemburg. Het distributiecentrum was al even op zijn limieten aan het botsen, vertelt Lidl-woordvoerder Pieterjan Rynwalt. “Een uitbreiding en vernieuwing van het distributiecentrum drong zich daarom op”.

 

40 nieuwe winkels in Vlaanderen

 

Daarnaast moet het distributriecentrum vooral ook de groei van de keten van Lidl-warenhuizen in de provincies Limburg en Luik de komende jaren verder ondersteunen. Lidl kende de jongste jaren namelijk een bijzonder forse groei op de Belgische markt en maakt er geen geheim van dat het de ambitie heeft om de komende vijf jaar nog eens 40 nieuwe winkels te openen in Vlaanderen en daarmee 2000 bijkomende arbeidsplaatsen te creëren. Van die 40 winkelpunten plant Lidl er 11 in Limburg te openen.

 

Investering van 18 miljoen

 

In totaal investeerde Lidl ruim 18 miljoen euro in de vernieuwing van het distributiecentrum. De retailer voegde een volledig nieuw blok toe aan het logistieke centrum met een extra koelingsruimte, een volledig nieuwe diepvriesafdeling, een grote wasstraat voor diepvriesboxen en een volledig uitgerust recyclagepark. Alles samen goed voor een bijkomende oppervlakte van 5.675 vierkante meter, wat de totale oppervlakte van de bedrijfssite op 38.168 vierkante meter brengt. Ook het bestaande magazijndeel werd gerenoveerd door o.a. alle klassieke (TL-)verlichting te vervangen door LED. 

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen