Lidl opent 4 nieuwe winkels in het Brusselse

Lidl gaat sterk uitbreiden in Brussel en omgeving. Volgend jaar nog zullen vier nieuwe supermarkten in Anderlecht, Molenbeek, Machelen en Evere de deuren openen. In totaal zal Lidl ongeveer 45 miljoen euro in de Brusselse regio pompen.

 

Lidl opent in 2017 drie nieuwe winkels in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Sint-Jans-Molenbeek krijgt een vierde Lidl in de Delaunoystraat. De gemeente Anderlecht krijgt een Lidl-winkel van 1200 m² opppervlakte,  en Evere krijgt de grootste Lidl in het Brusselse. De voormalige BMW-garage aan het kruispunt van de Léonard Mommaertslaan en de Léon Grosjeanlaan wordt er omgebouwd tot een Lidl met 1505 m² opppervlakte. Ook in Machelen opent begin 2017 een vierde nieuwe winkel van 1428 m².

 

Twee renovaties

 

Naast deze nieuwe winkels, worden ook twee bestaande winkels in de omgeving van Brussel gerenoveerd. De supermarkten in Vilvoorde en Sint-Agatha-Berchem krijgen een grondige facelift. Het Lidl-filiaal in het centrum van Vilvoorde wordt volledig gerenoveerd en zal ook gedurende zeven maanden sluiten. Vanaf augustus kunnen de klanten terecht in een tijdelijk filiaal. Ook de supermarkt in Sint-Agatha-Berchem wordt vernieuwd (en uitgebreid), maar zal tijdens de werken gewoon open blijven.

 

Investering van 45 miljoen

 

Voor deze projecten hanteert Lidl naar eigen zeggen een tweevoudige uitbreidingsstrategie: de supermarktketen wil dichter bij de Brusselse klanten staan én wil ruimere winkels openen. Met de vier winkelopeningen en twee renovaties samen gaat een investering van ongeveer 45 miljoen euro gepaard. 

 

 

 

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

ISM - Side - NL

Laatste productlanceringen