Lidl investeert 37 miljoen in distributiecentrum Wevelgem

Lidl vrachtwagen

Lidl gaat haar distributiecentrum in Wevelgem met meer dan 16.000 vierkante meter uitbreiden. De totale investering van 37 miljoen euro moet de expansie van de discounter in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Henegouwen ondersteunen.

 

Het distributiecentrum in Wevelgem is één van de vier logistieke draaischijven van Lidl in België. Van hieruit bevoorraadt de discounter vandaag 85 filialen in de provincies Oost- en West-Vlaanderen en Henegouwen. Lidl wil echter groeien en gaat haar DC in Wevelgem verbouwen om die expansie op te vangen.
 

“Lidl maakt er geen geheim van dat het de ambitie heeft om de komende vijf jaar in België nog eens 50 nieuwe winkels te openen in België en daarmee 2000 bijkomende arbeidsplaatsen te creëren”, vertelt Evelyne Raymakers, woordvoerster bij Lidl. “Hiervoor moet het logistieke apparaat meegroeien. In Wevelgem botsen we vandaag op onze limieten wat betreft de capaciteit voor verse producten waardoor er ook onvoldoende basis is voor de verdere vernieuwing en de uitbreiding van het winkelnetwerk in de regio.” Onlangs nog legde Lidl Groep de eerste steen van haar nieuwe DC in Marche-en-Famenne en breidde het zijn logistiek centrum in Genk uit.

 

23.000 paletten
 

Lidl Groep investeert 37 miljoen euro in zijn DC in Wevelgem. De opslagcapaciteit zal hiermee bijna worden verdubbeld naar 23.000 paletten met meer ruimte voor dagelijks verse voeding zoals groenten, fruit en vlees. Nieuw in het distributiecentrum worden de diepvriesafdeling, een grote wasstraat voor diepvriesboxen en een volledig uitgerust recyclagepark. Alles samen neemt de oppervlakte met maar liefst 25.000 vierkante meter toe wat de totale oppervlakte van de bedrijfssite in Wevelgem op 89.579 vierkante meter zal brengen, waarvan 45.274 vierkante meter bebouwd.

 

Vanaf 2017

 

Het vernieuwd distributiecentrum moet in 2017 volledig operationeel zijn en zal 30 nieuwe arbeidsplaatsen met zich meebrengen. Bovendien zal de bestaande koelinstallatie vervangen worden. De nieuwe koelinstallatie zal werken op natuurlijke koudemiddelen. Verder wordt de klassieke (TL-)verlichting in het distributiecentrum vervangen door de meer energiezuinige en milieuvriendelijke LED-variant. 

 

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen