Dr.Oetker neemt Belgische bakker Diversi Foods over

Het Duitse Oetker Group, bekend van het merk Dr.Oetker, heeft de overname bekend gemaakt van de Belgische producent van verse brood en diepvriesbrood Diversi Foods. 

 

"De groep Martin Braun, verantwoordelijk voor de afdeling Baking van de groep Oetker, heeft op 6 december het Belgische bedrijf Diversi Foods overgenomen met de hulp van een groep aandeelhouders, waaronder de stichtende familie en Waterland Private Equity", verklaart de Groep Oetker. Diversi Foods, dat vers brood en diepvriesbrood, maar ook afbakproducten produceert, verlaat dus het investeringsfonds Waterland om de Duitse groep Oetker te vervoegen. De overname moet nog goedgekeurd worden door de bevoegde autoriteiten. Dr. Oetker denkt de overname begin 2018 te kunnen finaliseren. De twee partijen hebben afgesproken om de overnameprijs confidentieel te houden.

 

Het bedrijf met basis in Erpe-Mere heeft fabrieken in België, het Verenigd Koninkrijk en Polen, en heeft een omzetcijfer van meer dan 150 miljoen euro. De huidige directie blijft op post.

 

De groep Martin Braun omvat alle bedrijven die zich bezighouden met bakkerij van de groep Oetker, heeft een omzet van 350 miljoen euro en stelt 1.700 mensen tewerk. De groep heeft reeds diepvriesbakkerijproducten van hoge kwaliteit via Wolf ButterBack. Daar ligt het accent op Duitsland, Oostenrijk en Italië. "Terwijl ze hun lokale structuren behouden, zullen Diversi Foods en Wolf ButterBack nauw samenwerken in de schoot van de groep Martin Braun. Op die manier kunnen ze profiteren van hun gebundelde krachten", aldus de groep Oetker. "Door Diversi Foods te integreren, breiden we de diensten en producten van de groep Martin Braun aanzienlijk uit", aldus Albert Christmann, nieuwe pat'on van de groep. "Daarnaast is de overname een duidelijk statement over het strategisch uitbreidingsplan van de Oetker groep."

 

Auteur: 

d.soenens@gondola.be

categorie: 

ISM - Side - NL

Laatste productlanceringen

Kärcher FC3 Premium