Dan toch geen fusiebonus voor top Ahold en Delhaize

De topmannen van Ahold en Delhaize krijgen dan toch geen bonus in aandelen bij een geslaagde fusie. Er is te weinig draagvlak voor, meldt Ahold.

 

Vorige week was er al protest tegen de aanblijfbonus van 1,5 miljoen in aandelen die Frans Muller (CEO Delhaize Group) kon opstrijken bij een geslaagde fusie. Dick Boer (huidige CEO Ahold en toekomstig CEO Ahold Delhaize) zou een vol jaarsalaris in aandelen krijgen als bonus en ook andere bestuurders van de twee retailgroepen zouden een eenmalige "erkenningsbeloning" ter waarde van maximaal een jaarsalaris ontvangen. Maar het toekomstige fusiebedrijf ziet nu af van die bonussen.
 

Ahold maakte dinsdag bekend dat er onder investeerders en andere stakeholders te weinig draagvlak is om de bonussen toe te kennen. Ahold schrapt het punt over de bijzondere aandelenverloning van de agenda op de aandeelhoudersvergadering op 14 maart.

 

Ahold zal het "regulier" beloningsbeleid, zonder de erkenningsbeloning, voorleggen op de aandeelhoudersvergadering van 19 april.

 

 

 


Frans Muller is de exclusieve gastspreker op de sessie van The Retail Society op 7 april. Meer info? Klik hier!

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen