Colruyt laat personeel werken in “kantoor op wielen”

Een honderdtal werknemers van Colruyt Group gaat vanaf september naar het werk pendelen in een autobus die uitgerust is als kantoor. Gedurende 6 maanden wil Colruyt testen of reistijd zo kan omgezet worden in werktijd.

 

Volgens het Vlaams Instituut voor Mobiliteit (VIM) is 30% van de beroepsactieve bevolking meer dan 30 minuten onderweg van of naar het werk. 9% heeft zelfs meer dan 60 minuten nodig. Wat als deze tijd nuttig zou kunnen gebruikt worden door te werken tijdens het pendelen? Op die vraag moet het proefproject “office on wheels” van het VIM, dat Colruyt gaat uittesten, een antwoord geven. 

 

Gedurende een half jaar zullen zo’n honderd Colruyt-medewerkers van en naar het werk gaan in een autocar die uitgerust is met alle faciliteiten van een standaard kantoor. Via een optimale verbinding kan de werknemer zijn documenten raadplegen die zich in de cloud bevinden, of zelfs inloggen op de server van het werk. Van zodra een werknemer instapt in dit kantoor op wielen, begint met andere woorden zijn werkdag. 

 

Terwijl het traditionele collectieve vervoer vooral woongebieden en centrumgebieden aandoet, bedient dit 'office on wheels' in eerste instantie bedrijven en bedrijventerreinen die slecht of niet bereikbaar zijn met het openbaar vervoer, zegt het VIM. Colruyt wil met dit project bekijken hoe ze hun bedrijventerreinen beter kunnen ontsluiten.

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen