Brantano overgenomen door CEO's Torfs, FNG en Miss Etam

Brantano gaat niet verdwijnen. De schoenenwinkelketen wordt overgenomen door drie grote namen uit de Belgisch-Nederlandse retail: Wouter Torfs (Schoenen Torfs), Dieter Penninckx (FNG) en Rens van de Schoor (Miss Etam). Dat kreeg de ondernemingsraad van Brantano deze avond te horen volgens verschillende media en wordt bevestigd door LBC-vakbondsman Sven De Scheemaeker.

 

Sinds moederholding Macintosh Retail Group vorige maand overkop ging, wordt naarstig gezocht naar overnemers voor de dochterketens van de retailgroep. Op Brantano na werden de meeste Macintosh-ketens ondertussen al failliet verklaard, maar ook voor de Belgische marktleider moest er snel een oplossing (lees: overnemer) gevonden worden.

 

Nieuwe vennootschap

 

Die oplossing wordt aangereikt door drie grote namen uit de Belgisch-Nederlandse retail, die de krachten bundelen voor de overname. Het is Rens van de Schoor, de Nederlandse topman van winkelketen Miss Etam, die Brantano nu overneemt met de steun van de holding van de familie Torfs (Schoenen Torfs) en Dieter Penninckx (CEO FNG Group). Brantano zal worden ondergebracht in een nieuwe onderneming die de naam 'Brantnew' krijgt en waarvan van de Schoor de leiding over neemt. De deal moet wel nog goedgekeurd worden door de curatoren.

 

Brantano heeft 130 winkels in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Samen zijn die goed voor een omzet van 140 miljoen euro.

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen