Albert Heijn neemt geen nieuwe mensen meer aan in België

Albert Heijn gaat voorlopig geen werknemers met vaste contracten meer aannnemen. Dat heeft de socialistische vakbond BBTK gezegd na een onderhoud met de directie.

 

Albert Heijn moet van de Belgische Mededingingsautoriteit 8 winkels sluiten om groen licht te krijgen voor de fusie met Delhaize. In totaal zouden hierdoor 453 mensen hun baan verliezen. Daarom voert de retailer een aanwervingsstop in om het personeel van de bedreigde winkels maximaal aan de slag te houden in andere vestigingen.

 

Al zijn er natuurlijk geen garanties. In Vlaams-Brabant sluiten de winkels van Leuven en Boortmeerbeek, maar niet iedereen kan aan de slag in de enige nabijgelegen Albert Heijn van Aarschot, aldus Erik Dirkx (BBTK) in De Tijd.

 

De vakbonden bij Albert Heijn hopen op 5 april meer duidelijkheid te krijgen over de toekomst van de 453 getroffen werknemers. Ze vragen de directie onder meer een premie om het getroffen personeel te blijven motiveren.

 

“Winkels nog tot eind 2016 open”

 

Een concrete timing voor de sluiting van de 8 AH's is er voorlopig nog niet, maar volgens de BBTK zouden de winkels mogelijk nog tot eind dit jaar open blijven. Dat 8 van de 31 geïntegreerde AH-winkels verdwijnen, wijst volgens de socialistische vakbond wel op een “uitdoofscenario voor geïntegreerde winkels.”

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen