Lionel Desclée (ex-Delhaize) stapt op als CEO bij Tom&Co, maar blijft aandeelhouder

Lionel Desclée stapt op als CEO van Tom&Co en trekt naar Azië voor een nieuwe operationele uitdaging. Thierry le Grelle zal hem vanaf 1 januari 2019 opvolgen. Lionel Desclée behoudt wel zijn belang in Tom&Co en blijft lid van de raad van bestuur.

 

Tweeënhalf jaar nadat het de groep Delhaize heeft verlaten, staat dierenspeciaalzaak Tom&Co eindelijk op eigen benen. Ter herinnering, toen de fusie tussen Delhaize en Ahold in 2016 werd bevestigd, paste het merk Tom&Co niet langer in de strategie van het nieuwe bedrijf. Het duo Lionel Desclée en Thierry le Grelle besliste daarom om het merk over te nemen van de groep Delhaize. In juni 2016 richtten ze een nieuwe, volledig onafhankelijke organisatie. Dat onafhankelijkheidsproces zou tegen het einde van dit jaar volledig afgerond zijn

 

In twee jaar tijd slaagde het duo erin om een nieuwe strategie voor de groep uit te werken. Dat vertaalde zich onder meer in een verdubbeling van aantal verkooppunten in Frankrijk. Daarnaast creëerde de dierenspeciaalzaak nieuwe diensten en lanceerde het een innovatief instore concept op basis van diensten en klantervaring. De winkels in Braine l'Alleud, Nantes, Marche-en-Famenne en binnenkort Knokke en Overpelt zijn daar een goed voorbeeld van, klinkt het. “De teams werden uitgebreid en opgeleid om eigenaars van huisdieren nog beter te adviseren. Die veranderingen leverden resultaat op: de omzet van de groep groeit en de naamsbekendheid van het merk Tom&Co neemt toe”, verduidelijkt Tom&Co.

 

Lionel Desclée stapt op

 

Nu begint de groep echter aan een nieuw hoofdstuk. Zo heeft Lionel Desclée besloten om het bedrijf te verlaten en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging bij een wereldleider in Azië. Hij zal vanaf 1 januari 2019 vervangen worden door Thierry le Grelle. Lionel Desclée heeft wel besloten om zijn belang in Tom&Co te behouden en hij zal ook lid blijven van de raad van bestuur.

 

"Ik heb deze beslissing met vertrouwen en sereniteit genomen. Thierry en ik hebben de doelstellingen van het eerste deel van onze strategie bereikt: Tom&Co staat op de rails, de activiteiten in Frankrijk groeien sterk, het merk is bekender dan ooit. De afgelopen twee jaar waren niet gemakkelijk, want ze vroegen veel aanpassing en inspanningen van onze teams en partners, maar de resultaten zijn al zichtbaar in de winkels. Een avontuur dat mogelijk werd gemaakt dankzij buitengewone medewerkers, franchisenemers en leveranciers," , verklaart Lionel Desclée, CEO van Tom&Co tot 31 december 2018.

 

Lionel Desclée werkte eerder als Senior Vice president bij Delhaize België en was er verantwoordelijk voor de zelfstandige winkels en de vastgoedactiviteiten. Hij was de eindverantwoordelijke van Tom&Co in de directie van Delhaize en maakte in het verleden zelf deel uit van het operationele management van Tom&Co. 

 

Thierrry le Grelle wordt CEO

 

Thierry le Grelle, de logische opvolger van Lionel Desclée, zal zich maximaal inzetten voor de expansie van de groep. “Samen hebben we een strategisch plan op lange termijn uitgetekend voor Tom&Co. Ik kan rekenen op een sterk team om deze strategie uit te voeren, onder meer door de activiteiten in Frankrijk uit breiden, onze winkels in België te moderniseren en met de digitale activiteiten te starten", legt Thierry le Grelle, CFO van Tom&Co en CEO van de groep vanaf 1 januari 2019, uit.

 

Auteur: 

l.goethuysen@gondola.be

categorie: 

Laatste productlanceringen