AB InBev neemt Karmeliet en Kwak over

tripel karmeliet ab inbev

Niet Duvel of Heineken, maar AB InBev neemt uiteindelijk Brouwerij Bosteels over. Zo voegt de grootste brouwer ter wereld de biermerken Kwak, Karmeliet en DeuS toe aan haar portefeuille.

 

Vorige week raakte bekend dat Bosteels, de familiebrouwer uit Buggenhout achter Tripel Kwak en Karmeliet, in de etalage stond. Duvel Moortgat zou geïnteresseerd zijn, maar knapte af op de vraagprijs (die 200 miljoen euro zou bedragen). Ook het Nederlandse Heineken was naar verluidt kandidaat om de familiebrouwerij over te nemen, maar het is AB InBev dat nu aankondigt Bosteels over te nemen.

 

Bosteels is een kleine, maar sterk groeiende speler op de markt. Gedurende de afgelopen 3 jaar werden belangrijke investeringen gedaan in de brouwerij en de logistiek van Buggenhout, wat resulteerde in een productiegroei tot 145.000 hl. Gedurende deze periode slaagde de brouwerij erin om haar positie in België te versterken voor twee van haar bekendste merken, namelijk Tripel Karmeliet en Kwak. Beide merken verstevigden hun positie in Frankrijk en Nederland, waar ze jaarlijks met 20% tot 30% groeien. 

 

Met de overname versterkt AB InBev zijn aanbod in speciaalbieren, dat het onderbrengt in zijn ‘craft & specialty’ netwerk. De overnemer zal de bieren van Bosteels (Kwak, Karmeliet en DeuS) ook internationaal uitspelen in de toekomst. “De merken van Bosteels vormen een uitbreiding voor onze productenportfolio in België en we zien ook mogelijkheden om deze beter te positioneren op de internationale bierscène. We geloven immers dat wij Tripel Karmeliet, Kwak en DeuS naar een hoger niveau kunnen brengen door gebruik te maken van onze knowhow om mensen samen te brengen voor geweldige biermomenten,” zegt Jean-Jacques Velkeniers, Business Unit President van West-Europa en verantwoordelijk voor de Belgische activiteiten van AB InBev. 

 

“Na zeven generaties moet ik zeggen dat ik zeer tevreden ben met deze kans om de merken van Bosteels over te dragen aan een Belgische brouwerij, die in staat is om het toekomstig succes en de groei - nationaal en internationaal - te waarborgen,” zegt Antoine Bosteels, die momenteel aan het hoofd staat van de brouwerij. Hij zal voorzitter van de Raad van Bestuur blijven en zal ook operationeel betrokken blijven om de bedrijfscontinuïteit te garanderen. De brouwoperaties blijven ook in hartje Buggenhout, verzekert AB InBev.

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen