Charles Vögele plant terugtrekking uit de belgische markt

Charles Vögele plant terugtrekking uit de belgische markt

De Zwitserse kledingketen Charles Vögele wil zich terugtrekken van de Belgische markt. Dat meldt het bedrijf maandag in een persbericht. In de 41 filialen van de keten, verspreid over het hele land, werken 210 mensen. "De Belgische raad van bestuur wenst alle opties voor de toekomst open te houden en hierover het gesprek met de ondernemingsraad in alle openheid aan te gaan", klinkt het. In afwachting blijven de winkels open.

 

Dat het in België niet goed ging met de Zwitserse verkoper van klassieke kleding  is al langer bekend. De keten moest in ons land opboksen tegen lokale concurrerende baanwinkels als Bel & Bo en E5 Mode en slaagde er niet in zijn USP scherp te stellen.

 

Sinds 1999 werden er verschillende herstructureringen doorgevoerd maar die mochten niet baten. Er werd nooit operationele winst gemaakt.

 

Max E. Katz, voorzitter van de raad van bestuur van Vögele, haalt de moeilijke economische omstandigheden en de complexiteit van de Belgische markt aan als redenen tot de beslissing.

 

Volgens expert Gino Van Ossel kon de groep, zoals wel meerdere internationale ketens, zich onvoldoende aanpassen aan de eigenheden van de Belgische markt.

 

Vögele zou het ook moeilijk hebben door de veelheid aan goedkope spelers die in onze contreien neerstrijken.

 

Auteur: 

Christophe Sancy

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen