Stefaan Merckx wordt de nieuwe CEO van de Cartamundi Groep, wereldleider op het vlak van speelkaarten en spellen. Hij volgt hiermee Chris Van Doorslaer op die in december 2017 overleed. 

“Cartamundi kondigt verheugd aan dat ze tot een overeenkomst zijn gekomen met Stefaan Merckx om de nieuwe CEO van de Cartamundi Groep te worden”, klinkt het in een persbericht. Merckx volgt zo Chris Van Doorslaer op die in december 2017 overleed. Ondertussen werd het bedrijf wel ad interim geleid door een interne stuurgroep onder leiding van de voorzitter van de raad van bestuur, Jean-Louis de Cartier de Marchienne en gedelegeerd bestuurder Frederic de Somer.

Stefaan Merckx (43 jaar) die onder meer een Master in Architectural Engineering aan de KULeuven behaalde, werkte het grootste deel van zijn carrière bij Vandemoortele. Daar staat hij momenteel aan het hoofd staat van de divisie Bakery Products. De Bakery Divisie stelt maar liefst 4.200 werknemers tewerk en is met zijn omzet van ca. 900 miljoen euro en 25 fabrieken in 20 landen wereldwijd de grootste divisie binnen Vandemoortele (totale omzet 1,4 miljard euro). Hij verwierf er sterke internationale ervaring in Europa, Azië en Verenigde Staten. Zo stond hij er in voor de integratie van meerdere operaties in verschillende landen en in een multiculturele omgeving. Daarvoor was hij 6 jaar werkzaam bij EY waar hij voornamelijk verantwoordelijk was voor de klanten binnen de telecom- en verzekeringssector.

“Ik ben enthousiast over het vooruitzicht om lid te worden van een getalenteerd team. Een team dat blijk geeft van het vermogen om te innoveren en mee te groeien met zijn klanten, dit dankzij een hoge betrouwbaarheid en vertrouwen dat door de jaren heen is ontwikkeld”, reageerde Stefaan Merckx enthousiast op zijn benoeming.