Op 3 oktober opent Decathlon twee nieuwe winkels in Lier en Lommel. De Franse keten kiest daarbij bewust voor kleinere winkels die focussen op lokale sporten. Met de komst van deze twee winkels bewijst Decathlon dat het zijn groei in België aan een stevig tempo verderzet. 

Fans van de sportketen kunnen volgende week hun hart ophalen in niet één maar twee nieuwe winkels. Zo komt er tegelijkertijd een vestiging op de nieuwe winkelsite langs de Antwerpsesteenweg in Lier, meteen ook de 5 vestiging in de provincie Antwerpen, en eentje op de Buitensingel in Lommel. Dat brengt de teller van Decathlon op zo'n 32 winkels. De twee verkooppunten hebben allebei een kleinere oppervlakte van respectievelijk 2.000 en 1.500m2, en focussen op lokale sporten. Zo wil de keten sport dichter naar de mensen brengen.

“Decathlon Lier is kleiner dan onze klanten gewoon zijn. In plaats van de traditionele 85 sporten onder één dak, hebben we het fysieke aanbod in Lier teruggeschroefd naar 36 sporten. Een bewuste keuze om optimaal te kunnen beantwoorden aan de de noden van de lokale sporter”, vertelt Stijn Van Damme, store leader bij Decathlon Lier. De vestiging in Lommel biedt op zijn beurt een aanbod van zo'n 20 à 30 sporten aan.

Het volledige aanbod van beide winkels zal beschikbaar zijn via digitale schermen in de winkel. Daarnaast zullen de winkels ook als showroom dienen voor grotere en duurdere producten, zoals fitnesstoestelen en fietsen. Klanten kunnen deze komen uittesten en vervolgens in de winkel online bestellen en thuis laten leveren.