De Belgische producent  van diepvriesfrieten en aardappelproducten Agristo gaat zijn opslagcapaciteit in Wielsbeke fors uitbreiden. Naast het bestaande hoogbouw-diepvriesmagazijn komt er een tweede, dat eveneens volautomatisch is. Het moet in oktober operationeel zijn.

Agristo, met hoofdzetel in Harelbeke, heeft bijkomende productievestigingen in Nazareth en Wielsbeke, alsook in Tilburg (Nederland). Het is gespecialiseerd in diepvriesfrieten en afgeleide aardappelproducten. De producent groeit hard. De site in Wielsbeke werd pas in 2017 geopend en onlangs werd al een tweede productielijn voor gespecialiseerde frietproducten zoals ‘wedges’ in gebruik genomen. Nu worden daar de logistieke installaties verder uitgebreid met een tweede volautomatisch hoogbouwmagazijn.

De bouw ervan werd toevertrouwd aan Dematic (het vroegere Egemin Automation). Het is de vierde opdracht van Agristo voor deze leverancier van geautomatiseerde logistieke oplossingen. Die leverde onder andere een hoogbouwmagazijn voor de site in Nazareth.

Naast het tweede hoogbouwmagazijn levert Dematic ook een nieuw  transportsysteem met automatische kranen en liften die de palletten automatisch in en uitslaan en die ze ook tot de laadplaatsen voor de vrachtwagens brengen. Volgens Dematic kan een productiviteitssprong van 35% verwezenlijkt worden.

Om de groeiende vraag te kunnen bijbenen en te kunnen beantwoorden aan de hogere vereisten van de klanten, wordt ook in menselijke middelen geïnvesteerd om de productie op te krikken: tegen de zomer wil Agristo overschakelen van een drieploegenstelsel naar een vijfploegenstelsel. Dat zou zo’n 35 nieuwe jobs moeten opleveren.