De Franse supermarktketen E.Leclerc opent zijn nieuwe voetgangersdrive ‘Relais’ in Parijs. Hiermee wil de retailer de concurrentiestrijd om de Franse hoofdstad aangaan. De opening staat gepland op 9 januari. Dat schrijft LSA.

Op 9 januari opent E.Leclerc zijn nieuwe voetgangersdrive ‘Relais’ in Parijs. Die zal neerstrijken in de avenue de Clichy 52, recht tegenover een Monoprix-winkel en niet ver van de recent geopende Halle de Clichy, de nieuwe gemaksformule van Carrefour. Het is inmiddels de tweede voetgangersdrive van E.Leclerc. De vorige zag twee jaar geleden het licht in Lille. Ter herinnering, het principe van een voetgangersdrive is simpel: klanten bestellen hun producten online en komen die later te voet ophalen in de winkel. 

E.Leclerc is niet de enige die experimenteert met voetgangersdrives. Zo introduceerde Monoprix deze bijzondere dienst voor voetgangers al in 2012, gevolgd door Auchan in 2012, Cora in 2016, en recent ook Intermarché en Carrefour. Met deze nieuwe voetgangersdrive wil E.Leclerc dan ook niet alleen beter inspelen op de behoeften van stedelingen, maar wil het de concurrentiestrijd om de Franse hoofdstad aangaan met onder meer Carrefour dat inmiddels al zo'n twaalftal voetgangersdrives heeft in Parijs. 

Ter herinnering, in oktober vorig jaar opende E.Leclerc nog zijn eerste biowinkel “Le marché bio” in Saintes. Het filiaal dat zich uitstrekt over 400m2 biedt biedt exclusieve biologische producten aan die afkomstig zijn uit Frankrijk of de korte keten. In de komende maanden zullen er nog 40 nieuwe vestigingen volgen. Tegen 2023 hoopt de keten dat aantal fors te kunnen optrekken tot 200 winkels. Het nieuwe concept vervolledigt het aanbod van de E.Leclerc-hypermarkten, dat sinds dit jaar ook is uitgerust met biocorners.