Slecht nieuws voor de medewerkers van de voormalige Carrefour-hypermarkt in Genk: eind juni gaat de winkel onherroepelijk dicht. 16 tijdelijke medewerkers moeten op zoek naar ander werk, de 26 andere personeelsleden kunnen elders bij Carrefour aan de slag. Dat meldt De Tijd.

Het werd al aangekondigd tijdens het transformatieplan van Carrefour vorig jaar, maar nu is het dus ook officieel: de Carrefour-hypermarkt in het shoppingcentrum van Genk moet eind juni zijn deuren onherroepelijk sluiten. In het najaar vorig jaar werd de Carrefour-hypermarkt al omgebouwd naar een gewone supermarkt in een poging om de winkel toch nog rendabel te maken. Daarbij verloren tientallen mensen hun job. Maar volgens Marco Demerling, woordvoerder van Carrefour, was het een verloren strijd.  “De ligging was slecht, de huur te hoog en de concurrentie in de buurt is groter geworden”, zo vertelt hij aan De Tijd. Daarom sluit de voormalige hypermarkt nu definitief zijn deuren.

De sluiting is echter slecht nieuws voor het personeel. 16 tijdelijke werkkrachten moeten op zoek naar een andere job. Voor de 26 vaste medewerkers ziet het er iets rooskleuriger uit: zij kunnen aan de slag bij andere Carrefour-winkels. Al voegt Marco Demerling er nog aan toe dat vaste medewerkers die toch liever willen opstappen dat nog steeds kunnen doen met dezelfde premies die personeelsleden die vorig jaar vrijwilliger vertrokken, kregen.