Bijna 500 robots zullen binnenkort gebruikt worden in de Amerikaanse winkels Stop & Shop en Giant/Martin’s van Ahold Delhaize. Deze uitrol is het resultaat van een samenwerking met Retail Business Service, het technologiebedrijf van Ahold Delhaize USA, en Badger Technologies.

 “Als onderdeel van onze voortdurende focus op technologische transformatie, zijn we blij dat we een van de belangrijkste rollouts van robots in de retail ondersteunen“, vertelt Paul Scorza, EVP en Chief Information Officer bij Retail Business Services. “Verschillende bedrijven in de sector zijn onlangs begonnen met het testen of het gebruiken van in-store robots, iets waar Retail Business Services en de lokale merken waarvoor we werken al een hele tijd mee bezig zijn. We zijn blij dat we Giant/Martin’s- en Stop & Shop-merken die de industrie begeleiden van de testfase naar het gebruik van robots op grote schaal, kunnen ondersteunen en dat we de voordelen kunnen zien die technologie met zich meebrengt voor de bedrijven.”

De in-store robots, omgedoopt tot Marty, werden erg gemakkelijk herkend in de winkels door de klanten dankzij hun vriendelijke voorkomen. Ze werden er getest en gebruikt om ‘gevaar’ zoals gemorste vloeistoffen, poeder en bulk voeding te herkennen, en er melding van te maken zodat medewerkers de problemen kunnen wegwerken. De robots helpen om het risico dat wordt veroorzaakt bij het morsen van producten te beperken en laten medewerkers toe om meer tijd te spenderen bij het helpen van klanten. Bovendien kunnen ze ook meer met consumenten communiceren.

“We zijn erg blij dat we deel uitmaken van deze rollout van volledig autonome robots die veiligheidsdata verzamelen terwijl ze door de winkel bewegen”, vertelt Frederic McCoy, Senior Vice President bij Jabil Retail, dat onderdeel is van Badger Technologies. “De real time meldingen voor gevaar laten de winkels toe om incidenten zoals het morsen van drank op te lossen en de activiteiten te verbeteren.”

De uitrol van robots in winkels van Giant/Martin’s en Stop & Shop is momenteel volop bezig en zal verdergezet worden in het begin van dit jaar. Andere merken van Ahold Delhaize USA zullen dan weer doorgaan met het testen van autonome robots in specifieke winkels.