Weinig hoop voor het failliet verklaarde 3 Suisses

De Belgische tak van 3 Suisses is vorige week failliet verklaard door de rechtbank van koophandel in Doornik. Domoti, de e-commerce groep uit Lille waartoe 3 Suisses behoort, had enkele dagen voordien het faillissement aangevraagd.

 

Volgens L’Echo, heeft Domoti beslist om de boeken van 3 Suisses België neer te leggen na een rampzalige start van de zomersolden. De verkoop daalde al langer fors en daarom moest de soldenperiode voor een boost zorgen. Toch werd het gewenste resultaat niet behaald, integendeel: consumenten kochten maar liefst 30% minder dan het jaar ervoor. Domoti zag dan ook geen andere mogelijkheid dan de handdoek in de ring te werpen.

 

Het lot van de Franse tak, die zo’n 40 personen tewerkstelt (tegenover 12 in België), blijft voorlopig onzeker. We hebben meermaals geprobeerd om zowel 3 Suisses Frankrijk als Domoti aan de lijn te krijgen, maar tevergeefs. Het nieuws over het faillissement werd in elk geval slechts gedeeltelijk verspreid binnen de Franse organisatie, want de klantendienst van 3suisses.fr was blijkbaar niet op de hoogte van het lot van zijn Belgische tak.

 

Momenteel blijft de Belgische webshop, zowel de Franse als de Nederlandse, gewoon geopend. Volgens de curator, meester Debetencourt, zullen de activiteiten nog zeker 4 maanden worden voortgezet zodat de huidige bestellingen en retours verder afgehandeld kunnen worden. In die periode zal het bedrijf ook op zoek gaan naar een overnemer.

 

Dat zal echter geen makkelijke opgave worden, aangezien het al jaren slecht gaat met 3 Suisses. Het postorderbedrijf dat bekend is voor zijn grote papieren catalogussen, heeft de trein van de e-commerce gemist. Het bedrijf werd in 2014 opgekocht door de Duitse Otto groep, maar die merkte al snel dat het moeilijker was om het bedrijf terug op de rails te zetten dan oorspronkelijk gedacht. Daarom verkocht de groep 3 Suisses aan de Domoti groep. Die beschikt over een half dozijn gespecialiseerde webshops zoals Temps L (keuken- en vrije tijds accessoires), Confort et Vie (spullen voor senioren), Chien Chat et Compagnie (dierenwinkel) of Becquet (linnengoed).

 

Auteur: 

philippe.vandooren

categorie: 

Laatste productlanceringen