Amazon start click & collect met winkelketens in VK en Italië

Amazon is in het Verenigd Koninkrijk en Italië gestart met een ‘click & collect’-dienst in samenwerking met een aantal winkelketens. De nieuwe Counter-service, die sinds gisteren beschikbaar is, vult twee opties aan die Amazon nu al aanbiedt: afhaalpunten en pakjeskluizen.  

 

In het VK is Amazon een samenwerking aangegaan met de Britse kledingketen Next. Klanten van de Amerikaanse online retailgigant kunnen hun pakketten ophalen in diens uitgebreid netwerk aan kleding-, woning- en lifestylewinkels. Dat telt honderden verkooppunten. In dat land heeft Amazon al meer dan 2.500 automatische kluisjes bij een aantal partners, waaronder supermarktketen Morrisons. Afhaalpunten zijn er onder meer in Shell-tankstations.

 

De nieuwe dienst wordt ook in Italië gelanceerd. Daar zijn de partners de boekhandelsketen Giunti en de winkels van Fermopoint en SisalPay.

 

"Wij zien het als een geweldige manier om meer gemak voor onze klanten te bieden en een win-winsituatie te creëren voor de retailers die met ons samenwerken", stelt Patrick Supanc, directeur kluisjes en pick-up van Amazon. Volgens hem zoekt de groep ook in andere landen in Europa partners. “Dat kunnen zowel kleine, familiale winkels zijn als grote retailketens”.

 

Uit voorafgaande tests is gebleken dat de winkels hun omzet kunnen verhogen dankzij het bezoek van Amazon-klanten die hun pakje komen ophalen. Dat beaamt Simon Wolfson, CEO van Next. "In een harde retailomgeving kan een Amazon Counter bijdragen tot de relevantie en de levendigheid van onze winkels”, stelt hij.

 

Auteur: 

philippe.vandooren

categorie: 

Laatste productlanceringen