Tot voor kort zat het Belgische supermarktlandschap klassiek in mekaar. Carrefour, Colruyt en Delhaize domineerden met z’n drieën de food retail markt. Ze hielden mekaar met een eigen positionering en klantengroep in evenwicht. Maar het profiel en het koopgedrag van de consumenten is flink veranderd. Het zorgt voor schokgolven in het food retail landschap.

Nieuwe food enseignes, betreden de markt. Lidl en Aldi transformeren zich van hard discounters naar soft discounters. Kleine spelers als Intermarché en bio gedreven supermarkten spreken eigen shoppers aan. Ook het nieuwe fenomeen van low cost retailers zoals Action palmen een eigen doelgroep in.

Hoe maak je nog in het Belgische retaillandschap het verschil als retailer en fabrikant, op een renderende wijze?

Vandaag de dag wordt de rol van shopper & trade marketeer steeds belangrijker. Meer dan ooit zijn creativiteit en innovatie de extra ingrediënten die shopper & trade marketeers moeten toevoegen aan de sales & marketing strategie van hun bedrijf. 

 

Waarom u deze conferentie niet mag missen

  • Krijg inzicht in de aanpak van nieuwe shopper & trade marketing uitdagingen

  • Maak kennis met succesvolle cases van leveranciers en retailers

  • u krijgt een copy van de nieuwste shopper en trade marketing poster

 

 Programma   

13u30 – 13u50 : Shopper & Trade marketing analyse door Davy Van Raemdonck (NL), Director Consumer Panel, GfK

13u50 – 14u10 : Vlastuin met interessante cases over displays bij Albert Heijn en het nieuwe verdienmodel van Hoogvliet gepresenteerd door Frank Hoeckx (NL)

14u10 – 14u30 : Neuro onderzoek naar onbewuste betalingsbereidheid met cases van Starbucks, Lays en Perfetti Van Melle door Martin De Munnick (NL), Neurensics

14u30 – 14u50 : Service Provider (NL) met interessante omnichannel strategy case van een non-food retailer

14u50 – 15u00 : Koffiepauze

15u00 – 15u20 : Case  Spadel door Julie Verstringhe (FR), Trade Marketing & Category Development Director BeNeLux

15u20 – 15u40 : Case (online) retailer

 

Deelnemers

± 100 Trade marketeers, Shopper marketing managers, Category managers, Key Account Managers, Category development managers, enz., in de food, non-food en foodservice branche.

 

Taal

Iedere spreker zal in zijn/haar moedertaal presenteren.