Food-retail

Carrefour gaat negen vestigingen van de Kempische supermarktketen Tecno overnemen. De superettes zullen allemaal omgebouwd worden tot franchisewinkels van Carrefour Express. Dat melden lokale media en heeft Carrefour aan onze redactie bevestigd.

Een maand geleden nam Dirk Jacxsens ontslag als CEO van Leonidas, wat van hem de zevende topman maakt die opstapt sinds 2004. Voorlopig wordt Jacxsens vervangen door Georges Marinos, de verantwoordelijke voor logistiek en productie, en financieel directeur Renaud Coppens. Dat melden De Tijd en L’echo.

De Belgische retailsector misliep in 2014 927 miljoen euro aan inkomsten mis door winkeldiefstal, leveranciersfraude, diefstal door personeel en administratieve fouten. Daarmee bevindt België zich bij de slechtste leerlingen in Europa.

tax shift

Afgelopen weekend kondigde de overheid de suikertaks op frisdrank aan. Concreet wil dit zeggen dat een één-literfles frisdrank drie eurocent duurder wordt en een blikje 1 cent meer zal kosten. Dit maakt hevige reacties los binnen de sector.

Unilever wil tegen 2025 al zijn plastic verpakkingen herbruikbaar, recycleerbaar of composteerbaar maken. De producent van merken als Dove, Lipton en Knorr roept in één adem andere FMCG-bedrijven op om gelijkaardige stappen te zetten.

De grote supermarktketens in ons land starten in maart een proefproject met herbruikbare plastic zakjes voor groenten en fruit. Een initiatief van Comeos waarmee de sector wil anticiperen op veranderingen in de wetgeving.

Colruyt zet in op innovatie en private label met de lancering van Appetijt. Het is een volwaardige drinkmaaltijd op basis van haver en fruit, die in-house ontwikkeld werd.

Carrefour Belgium wil haar online dienst drive.be fors uitbreiden in 2017. De retailer gaat 100 extra afhaalpunten openen en levering door privépersonen testen met de bringr-app van bpost.

AB InBev werkt aan een machine waar consumenten thuis makkelijk bier, cocktails en andere alcoholische dranken mee kunnen maken. Het slaat daarvoor de handen in elkaar met het Amerikaanse koffiemachinemerk Keurig.

Carrefour blijft zijn discountconcept Supeco verder uitbreiden in Europa. Na Spanje en Roemenië wordt de formule nu ook geïntroduceerd in Italië. De eerste Italiaanse vestiging heeft de deuren geopend in de stad Novara, meldt de Italiaanse website RetailWatch.

Pagina's

Abonneren op Food-retail