Food-retail

Delhaize volgt het voorbeeld van Carrefour, en heeft een eigen mediaregie gelanceerd. Dat heeft een woordvoerder aan onze redactie bevestigd.

Carrefour Belgium heeft het winkelconcept van zijn proximiteitsformule Express onder handen genomen. In de vernieuwde Express-winkel van Ukkel is er meer ruimte voor diensten, met onder andere een koffiehoek, een bibliotheek en een smartphoneherstellingsdienst.

Carrefour gaat negen vestigingen van de Kempische supermarktketen Tecno overnemen. De superettes zullen allemaal omgebouwd worden tot franchisewinkels van Carrefour Express. Dat melden lokale media en heeft Carrefour aan onze redactie bevestigd.

Een maand geleden nam Dirk Jacxsens ontslag als CEO van Leonidas, wat van hem de zevende topman maakt die opstapt sinds 2004. Voorlopig wordt Jacxsens vervangen door Georges Marinos, de verantwoordelijke voor logistiek en productie, en financieel directeur Renaud Coppens. Dat melden De Tijd en L’echo.

De Belgische retailsector misliep in 2014 927 miljoen euro aan inkomsten mis door winkeldiefstal, leveranciersfraude, diefstal door personeel en administratieve fouten. Daarmee bevindt België zich bij de slechtste leerlingen in Europa.

tax shift

Afgelopen weekend kondigde de overheid de suikertaks op frisdrank aan. Concreet wil dit zeggen dat een één-literfles frisdrank drie eurocent duurder wordt en een blikje 1 cent meer zal kosten. Dit maakt hevige reacties los binnen de sector.

Frisdrankenmerk Fanta krijgt een volledig vernieuwde visuele identiteit in België en Luxemburg. Een nieuw logo en fles moeten het merk nog beter doen aansluiten bij tieners, de belangrijkste doelgroep van Fanta.

Voor de eerste keer sinds vorige zomer heeft Albert Heijn een nieuwe Belgisch vestiging geopend. De winkel in Wemmel is bovendien de eerste AH in de Brusselse rand.

De Belgische federatie van wijn en gedistilleerd vindt de maatregelen van de Minister van Volksgezondheid Maggie De Block, over het verbieden van alcoholische dranken aan jongeren jonger dan 18, onvoldoende. De federatie vindt het niet kunnen dat het belang van de biersector voorgaat op de gezondheid.

Werknemers van Mondelez International leggen vandaag heel de dag het werk neer. Dit doen ze naar aanleiding van de aangekondigde herstructureringen.

Pagina's

Abonneren op Food-retail