Food-retail

Hein Deprez gelooft niet in de doemberichten over de retailsector. Integendeel: de grote baas van Greenyard ziet net veel toekomst in supermarkten. “Maar dan moet de sector wel zijn manier van denken omgooien en het internetverhaal helemaal omarmen.”

Discountketen Lidl opent deze week een nieuwe supermarkt in Turnhout, in een pand waar voordien een winkel van Albert Heijn gevestigd was. Het is de eerste van drie voormalige AH-winkels die omgebouwd worden tot filialen van Lidl.

Carrefour gaat negen vestigingen van de Kempische supermarktketen Tecno overnemen. De superettes zullen allemaal omgebouwd worden tot franchisewinkels van Carrefour Express. Dat melden lokale media en heeft Carrefour aan onze redactie bevestigd.

Een maand geleden nam Dirk Jacxsens ontslag als CEO van Leonidas, wat van hem de zevende topman maakt die opstapt sinds 2004. Voorlopig wordt Jacxsens vervangen door Georges Marinos, de verantwoordelijke voor logistiek en productie, en financieel directeur Renaud Coppens. Dat melden De Tijd en L’echo.

De Belgische retailsector misliep in 2014 927 miljoen euro aan inkomsten mis door winkeldiefstal, leveranciersfraude, diefstal door personeel en administratieve fouten. Daarmee bevindt België zich bij de slechtste leerlingen in Europa.

tax shift

Afgelopen weekend kondigde de overheid de suikertaks op frisdrank aan. Concreet wil dit zeggen dat een één-literfles frisdrank drie eurocent duurder wordt en een blikje 1 cent meer zal kosten. Dit maakt hevige reacties los binnen de sector.

Supermarktgroep Mestdagh heeft het afgelopen jaar een lichte omzetgroei geboekt dankzij de goede prestaties van haar franchisewinkels. De eigen winkels doen het minder goed.

Delhaize zet zijn expansie in ons land verder. De supermarktketen opent in de tweede jaarhelft maar liefst 16 nieuwe winkels.

Delhaize, Lidl, Albert Heijn en Carrefour waarschuwen voor een nieuwe vorm van phishing. Via Whatsapp worden nepberichten uitgestuurd om een waardebon te winnen.

Het mega Benelux Distributie Centrum van Nedcargo in Willebroek is sinds kort operationeel. Het nieuwe gebouw is gericht op de levensmiddelenlogistiek. Het past in de strategie van de Nederlandse logistieker om de voorraden van voedingsproducten en drank te clusteren in multimodaal ontsloten DC’s voor de hele Benelux.

Pagina's

Abonneren op Food-retail