Food-retail

De robots zijn gearriveerd! Artificial Intelligence (AI) klinkt allicht als een ver-van-mijn-bed-show, maar niets is minder waar. Uit een recente bevraging van The Retail Academy is gebleken dat de kennis omtrent de mogelijkheden van AI, om het zacht uit te drukken, suboptimaal is. Maar liefst 95,8% van de bevraagden gaf aan een zéér beperkte kennis te hebben van de mogelijkheden die AI kan hebben voor hun bedrijf.

Een tour van vijf dagen in de Verenigde Staten, van de West- tot Oostkust, om te ontdekken hoe de retailsector in het digitale tijdperk verandert en vernieuwt.

Hein Deprez gelooft niet in de doemberichten over de retailsector. Integendeel: de grote baas van Greenyard ziet net veel toekomst in supermarkten. “Maar dan moet de sector wel zijn manier van denken omgooien en het internetverhaal helemaal omarmen.”

Carrefour gaat negen vestigingen van de Kempische supermarktketen Tecno overnemen. De superettes zullen allemaal omgebouwd worden tot franchisewinkels van Carrefour Express. Dat melden lokale media en heeft Carrefour aan onze redactie bevestigd.

Een maand geleden nam Dirk Jacxsens ontslag als CEO van Leonidas, wat van hem de zevende topman maakt die opstapt sinds 2004. Voorlopig wordt Jacxsens vervangen door Georges Marinos, de verantwoordelijke voor logistiek en productie, en financieel directeur Renaud Coppens. Dat melden De Tijd en L’echo.

De Belgische retailsector misliep in 2014 927 miljoen euro aan inkomsten mis door winkeldiefstal, leveranciersfraude, diefstal door personeel en administratieve fouten. Daarmee bevindt België zich bij de slechtste leerlingen in Europa.

tax shift

Afgelopen weekend kondigde de overheid de suikertaks op frisdrank aan. Concreet wil dit zeggen dat een één-literfles frisdrank drie eurocent duurder wordt en een blikje 1 cent meer zal kosten. Dit maakt hevige reacties los binnen de sector.

De opvolger van Alexander von Maillot, huidige CEO van Nestlé Belgilux, wordt niemand minder dan Michel Mersch, vandaag Businesss Executive Officer Nestlé France en Nestlé Belgilux. De nieuwe ceo van Nestlé Belgilux geniet van de sympathie en respect van de hele retail- en FMCG-gemeenschap in België, inclusief die van Gondola. Hij neemt zijn nieuwe functie op 1 februari 2018 op.

Sinds Amazon in december vorig jaar zijn nieuwe winkelconcept Amazon Go voorstelde, zijn er talrijke technologische problemen opgedoken. Nu lijkt het concept wel klaar om van start te gaan.

Alibaba en Auchan hebben een strategische alliantie gesloten. De Chinese e-commercegigant en de Franse groep bundelen hun expertise inzake fysieke en onlinehandel om de zogenaamde ‘phygital’ verkoop van voedingswaren in China te ontwikkelen.

Pagina's

Abonneren op Food-retail