Fashion

Om zijn klanten aan te moedigen hun kleren te recycleren lanceert het Britse Marks & Spencer het project “Clothes Exchange” in België. Hiermee wil de warenhuisketen helpen om mode ecologischer en duurzamer te maken.

JBC pakt uit met nieuwe duurzame initiatieven rond thuisleveringen, folders en herbruikbare winkeltassen om haar plastic-, karton-, water-, CO2- en energieverbruik verder in te dijken. Daarnaast lanceert het ook de nieuwste 'I AM Ocean'-collectie waarmee de modeketen consument wil sensibiliseren over de "plasticsoep" in de oceanen.

Karl Lagerfeld, het bekende mode-icoon en modeontwerper van het Franse modehuis Chanel, is overleden. Dat melden verschillende Franse media. Hij werd 85 jaar.

De Nederlandse kledingketen C&A wordt mogelijk verkocht aan Chinese investeerders. De familie Brenninkmeijer zou momenteel een verkoop van het bedrijf voorbereiden. Dat meldt het Duitse weekblad Der Spiegel.

Instagram heeft de mogelijkheid om online te shoppen via berichten uitgebreid. In de Verenigde Staten zullen Instagrammers kunnen winkelen via posts in feed, op profile of in explore.

Alweer een kledingketen in de problemen. McGregor België heeft een uitstel van betaling aangevraagd en gaat op zoek naar een koper voor de Belgische winkels.

Op woensdag 15 maart liet H&M weten dat voor het eerst in vier jaar zijn maandelijkse verkoop gedaald was met 1% ten opzichte van de maand februari 2016. Het moederbedrijf van Zara, Inditex daarentegen liet weten dat ze voor de maand februari een stijging hadden waargenomen van 13%.

Brantano gaat de komende maanden 30 bestaande vestigingen vernieuwen volgens het nieuwe winkelconcept. De reeds vernieuwde winkels presteren tot 25% beter, zegt topman Dieter Penninckx.

De Zwitserse modeketen Charles Vögele wordt overgenomen door het Italiaanse consortium Sempione Retail. Die gaat de merknaam ‘Charles Vögele’ laten vallen, laat het bedrijf weten in een persbericht.

MS Mode, de modeketen die onlangs uit het faillissement gered werd, gaat verder met 155 van de 400 winkels. In België houdt MS Mode 24 van de 46 winkels open. Dat raakte vandaag bekend.

Pagina's

Abonneren op Fashion