Automotive

Voortaan kunnen klanten van via de Xtra-app van Colruyt Group ook mobiel tanken bij DATS 24, de brandstofleverancier die behoort tot de retailgroep. Na een geslaagde testperiode met 80 medewerkers is tanken met de smartphone nu ook beschikbaar voor de particuliere klanten.

De laatste decennia is de automarkt aan grote veranderingen onderhevig geweest. Waar we voorheen de auto verkochten aan de dealer in het dorp bereiken we tegenwoordig heel België. De komst van het internet heeft deze verandering met zich meegebracht. Tegenwoordig is een bezoek aan de dealer in de meeste gevallen alleen nog maar van transactionele aard. In 95% van de gevallen weet de consument al wat hij of zij wilt en vindt de oriëntatie online plaats. Maar wat zijn de merken waar we hedendaags het meest mee in aanmerking komen en waar onze voorkeur naar uitgaat? Wijkopenautos.be heeft onderzoek gedaan.

Februari was een goede maand voor de auto industrie in België. Volgens de cijfers van automobielfederatie Febiac kocht de Belg in vergelijking met vorig jaar 4,5% meer nieuwe auto’s.

Het aanbod producten die online verkocht worden, wordt steeds diverser. Zelfs investeringsgoederen worden nu in webshops aangeboden. Renault Trucks, die al zware bestelwagens online verkoopt, heeft het aanbod in zijn webshop uitgebreid tot nieuwe vrachtwagens.

carrefoure lease opel

Deze week pakt Carrefour met een uitzonderlijk aanbod uit: particulieren kunnen er een wagen leasen. Het gaat om een Opel Corsa Enjoy, die geleast kan worden in de Belgische Carrefour Hypermarkten.

Op initiatief van Toyota en gasproducent Air Liquide is in Zaventem een publiek waterstoftankstation geopend. Dagelijks kunnen zo’n 30 tot 40 consumenten hun waterstofauto weer voltanken. Voorlopig is dit het eerste én enige publieke waterstofstation, al hoopt Vlaams minister Turtelboom dat aantal tegen 2020 stevig op te krikken.

In januari 2016 krijgen we opnieuw een ‘grote’ editie van het autosalon. Dit jaar hebben de organisatoren echter alle conventies overboord gegooid om de merken extra in de kijker te zetten en van deze editie 2016 een groot feest te maken voor de bezoekers.

Volvo Cars is voor de retailer Mat.se en speelgoedwinkel Lekmer een commerciële in-car bezorgdienst begonnen met PostNord. Bestelde goederen worden in de koffer van de auto gelegd zonder dat de eigenaar aanwezig hoeft te zijn: Volvo In-car Delivery werkt met een digitale sleutel.

De familie Cardoen verkoopt zijn gelijknamige autosupermarkt aan het onafhankelijk investeringsfonds KeBeK dat twee derde van de handelsactiviteiten van het bedrijf overneemt. Zaakvoerder Karel Cardoen blijft CEO van de keten en behoudt één derde van de aandelen.

Een wagen leasen via Media Markt? Het klink ongewoon, maar toch kan het nu dankzij een samenwerking tussen Media Markt en LeasePlan. Zij lanceren als eerste op de Belgische markt het gegeven van private lease. Leasing is zo niet langer voorbehouden voor bedrijven en zelfstandigen; voortaan kan iedereen leasen.

Abonneren op Automotive