Actualiteit

Carrefour start na Hypermarkten, Market en Express met een vierde winkelformule in ons land. Het nieuwe Easy bevindt zich qua formaat en aanbod tussen Market en Express en moet op termijn 100 winkels tellen in België.

EuroCommerce, de Europese stem van de retail

Steeds meer wetten en regels worden op Europees niveau beslist of ingegeven door Europese richtlijnen. Het is daarom belangrijk dat de retail ook op dit niveau goed vertegenwoordigd wordt. Die taak wordt opgenomen door EuroCommerce, de Europese belangenorganisatie voor de sector. Wij spraken met directeur-generaal Christian Verschueren.

Macintosh Retail Group, het moederbedrijf van winkelketens als Brantano en Scapino, heeft bij de rechtbank een aanvraag tot uitstel van betaling ingediend. Dat heeft het bedrijf zelf bekend gemaakt.

Colruyt Group heeft een sterke eerste helft van het boekjaar 2014-2015 achter de rug. De retailgroep uit Halle boekte een omzetstijging van 2,9% en zag zijn marktaandeel verder groeien tot 31,6%. Ook de brutomarge groeide in de eerste jaarhelft.

Winkelketen Albert Heijn heeft twee nieuwe Pick Up Points geopend in ons land. Je kan nu ook in Lier en Olen je online boodschappen afhalen bij speciale afhaalpunten.

INN'awards

De INN’awards hoeven we u als professional in de sector uiteraard niet meer voor te stellen. Deze trofee, uitgereikt door het gespecialiseerde magazine Gondola, bekroont sinds jaren de meest innovatieve nieuwe producten op de markt. Wie een innovatietrofee uitreikt moet uiteraard ook zelf innoveren. En dat doen we, door dit jaar nieuwe categorieën toe te voegen.

Aldi Vinyl

In Australië kan je binnenkort lp's van The Beatles en The Rolling Stones in je winkelkarretje leggen bij Aldi. De hard discounter gaat eenmalig een beperkt vinyl assortiment verkopen.

Frietenproducent Agristo zijn nieuwe productiesite in Wielsbeke officieel ingehuldigd. De productie van frieten startte reeds in oktober. Hiermee is de producent van voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten klaar met de eerste stap in haar uitbreiding van de productiecapaciteit. Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe productiesite raakt bekend dat Agristo een groot deel van de transporten gaat overhevelen naar de binnenvaart.

Onderzoeksbureau IGD, gespecialiseerd in retail, onderscheidt vijf trends die 2018 zullen bepalen. We zetten ze hier op een rij. Analist Toby Prickard heeft telkens commentaar.

Het Duitse Oetker Group, bekend van het merk Dr.Oetker, heeft de overname bekend gemaakt van de Belgische producent van verse brood en diepvriesbrood Diversi Foods.

Pagina's

Abonneren op Retail