Fotoreportage: Blokker, een nieuwe generatie

De Blokker van Beveren is het tweede verkooppunt van de keten dat de overgang maakt naar het nieuwe concept, dat tegen 2018 uitgerold moet zijn over het hele winkelpark. Lage meubels, brede gangen, een mooie, rustige facing, tablets met handige extra info over de producten, de mogelijkheid om online te bestellen en de bestellingen af te halen… een nieuwe generatie Blokker is geboren!

 

 

Werelden

 

De winkel is klantgericht en draait om beleving. Om het shoppen gemakkelijker én gezelliger te maken voor de klant, is de winkel ingedeeld in verschillende werelden, waaronder “Eten & tafelen” en “Koken & Bakken”. Elke wereld heeft zijn eigen kleur. Zo zie je meteen de afdeling die je interesseert.

 

 

 

De ‘actie’gang

 

Om het voor de klant eenvoudiger te maken de lopende acties uit de folder terug te vinden, is het centrale gangpad daaraan gewijd. De shopper hoeft dus niet meer te gaan kijken in de verschillende afdelingen, maar vindt onmiddellijk wat hij zoekt.

 

 

Advies

 

Overal zijn folders beschikbaar die de consument advies geven over het product dat hij wil kopen. Daarnaast werden er ook etiketten voorzien met tal van extra tips.

 

 

Interactief scherm
 

De folders en etiketten zijn niet de enige bronnen van info. In de afdeling huishoudelektro vind je bijvoorbeeld een tablet met info over de producten. Het volstaat een bepaald artikel vast te nemen om deze informatie te doen verschijnen.

 

 

 

Omnichannel

 

Achteraan in de winkel bevindt zich een toog waar de klanten kunnen kiezen uit de duizenden artikels die de webshop van Blokker telt, en een bestelling plaatsen. De klant kan vervolgens kiezen tussen thuislevering of afhaling in de winkel. Het personeel dat zich hiermee bezighoudt draagt een uniform met de grafische code van deze corner.

 

  

 

Ambitie

 

Tegen 2018 moet het nieuwe concept in alle winkels geïntegreerd zijn.Tijdens de maanden mei en juni krijgen alweer 10 Blokkers deze nieuwe look aangemeten.

 

 

 

 

Category: 

Laatste productlanceringen