De holding boven kledingketen ZEB neemt The Fashion Store over. Dat meldden beide ketens in een persbericht. “Met deze overname willen we onze positie in de fashionmarkt verder versterken.”

The Fashion Store werd in 2006 opgericht en telt inmiddels zeven Vlaamse winkels. De dagelijkse leiding van de keten blijft in handen van het huidige management van The Fashion Store en ook de 90 banen blijven behouden. Er zullen bovendien zelfs enkele nieuwe jobs bijkomen, klinkt het. Hoewel de holding boven ZEB nu drie merken in zijn bezit heeft: ZEB, The Fashion store en PointCarré, is het de bedoeling dat die gewoon naast elkaar blijven bestaan.

De modeketen wil zich dankzij deze overname wel richten op een nieuwe doelgroep. “We zien enorme opportuniteiten om een nieuwe doelgroep te bereiken. Daar waar ZEB vooral de jonge en zeer trendbewuste klant aantrekt, spreekt The Fashion Store een actief maar matuurder publiek aan, dat stijlvol en eigentijds gekleed wil gaan. Op die manier hebben we als groep een heel groot klantenbereik”, vertelt Luc Van Mol, CEO van ZEB.

“Met de overname van The Fashion Store willen we onze positie in de fashionmarkt verder versterken,” aldus Van Mol. “De modewereld is een hyperconcurrentiële wereld met tal van mondiale spelers waar we als lokale keten tegen op moeten boksen. De krachten bundelen en schaalvoordelen creëren, is een absolute noodzaak om future proof te blijven."

De groep is goed voor een gezamenlijke omzet van 174,6 miljoen euro.

Foto: website The Fashion Store