Winkelketen Trafic bouwt nieuw distributiecentrum bij Charleroi

Trafic gaat in mei 2016 een nieuw distributiecentrum bouwen van 21.000 m² in Heppignies (Fleurus) in de regio Charleroi in gebruik nemen. De Belgische winkelketen gaat er de logistieke activiteiten overhevelen van een kleinere site in Courcelles.

 

De Belgische winkelketen Trafic is een familiaal bedrijf gespecialiseerd in discount non-food producten. Ze telt momenteel 81 winkels, die hoofdzakelijk in Wallonië en Brussel gelegen zijn. Er zij nu ook enkele winkels in Vlaanderen, Frankrijk en Luxemburg. Ook bouwt Trafic een webshop uit, voorlopig zonder thuisleveringen maar met afhaling in een winkel.

 

Trafic heeft zijn hoofdzetel in Florennes, waar ook het belangrijkste deel van de logistieke activiteiten is ondergebracht. Die activiteiten verschaffen werk aan een honderdtal werknemers. De logistieke activiteiten in een kleinere site in Courcelles voldoen niet meer aan de vereisten. In het nieuwe distributiecentrum in Heppignies zullen in een eerste fase 25 voltijdse banen gecreëerd worden. Met de uitbreiding van de logistieke capaciteit anticipeert Trafic op een forse aangroei van het aantal winkels in de toekomst en ook op het feit dat het als gevolg van de ontwikkeling van e-shopping, de productiviteit van de logistieke activiteiten wil opdrijven.

 

Nieuwe site

 

De bouwwerken voor de nieuwe hal zijn ondertussen al enkele weken geleden gestart. Het gebouw wordt door logistiek vastgoedontwikkelaar WDP voor de winkelketen gebouwd op een voormalig terrein van GSK van 16 hectare,  waar nog eens ruim 60.000 m² aan logistieke ruimte kan ontwikkeld worden.

 

Volgens JLL, dat optrad als makelaar voor het project,  hebben Trafic en WDP voor Heppignies gekozen omwille van de zeer goeie ligging ten opzichte van de winkels. De site is gelegen vlakbij de luchthaven van Charleroi en het klaverblad van Heppignies bevindt zich op amper 1 kilometer. Het gaat om de grootste transactie van logistiek vastgoed in Wallonië dit jaar. 

 

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen