Win eens een winkel (in Roeselare)

De stad Roeselare heeft een originele manier gevonden om ondernemerschap aan te moedigen en het stadscentrum nieuw leven in te blazen: het organiseert een wedstrijd waarbij twee unieke winkelconcepten financieel een duw in de rug krijgen.

 

Win je winkel #VANRSL, zo heet de wedstrijd die ondernemers met een uniek project een duwtje in de rug geeft bij het opstarten van hun zaak. Uit de deelnemers kiest de stad Roeselare een top twee, die samen een bedrag van 35.000 euro ontvangen. “De doelgroep bestaat vooral uit mensen die met een businessmodel in hun hoofd zitten en dat willen realiseren. Of ondernemers die zeer recent gestart zijn en graag hun concept verder willen verbeteren en uitbreiden”, zo staat in een persbericht te lezen. “Naast een geldsom ontvangen ze de gratis reclame die wedstrijd meebrengt.” Met de wedstrijd wil de stad de klemtoon leggen op voeding en shopping, twee speerpunten van de lokale economie.

 

“We verwachten een businessmodel met een origineel of innovatief project, een gepaste aanvulling op het bestaande winkelaanbod in het kernwinkelgebied. Daarmee willen we het positief imago van het economisch leven in ons stadscentrum versterken.  Deelnemen kan tot vrijdag 6 april 2018 om 17 u. via www.roeselare.be. Dan wordt de wedstrijd afgesloten en gaat de jury aan de slag om een shortlist van 10 kandidaten op te stellen. Bij het beoordelen van de voorstellen kijkt de jury naar haalbaarheid, originaliteit, meerwaarde voor de stad en kwaliteit van het businessmodel.” De jury bestaat uit een afvaardiging van de stad, eigenaars van de twee handelspanden en afgevaardigden van de partners: vzw Shopping & Centrum Roeselare, Unizo en Roularta. De winnaars krijgen twee panden ter beschikking, beide gelegen in het centrum. De beide ruimtes worden het eerste jaar aan zeer voordelige huurprijzen verhuurd.

 

 
Ooststraat                                                                                                     The Munt

 

 

 

 

Auteur: 

d.soenens@gondola.be

categorie: 

ISM - Side - NL

Laatste productlanceringen