Waitrose opent eerste cashloze winkel

Waitrose heeft in de buurt van Londen een cashloze winkel geopend. Het is daarmee de eerste grote Britse supermarktketen die cash geld uit één van haar vestigingen bant.

 

De winkel in kwestie is een atypische vestiging voor Waitrose. Het gaat om de eerste winkel van het enseigne op een bedrijventerrein (van Sky Media) in 20 jaar tijd en met 130 vierkante meter is het ook de op één na kleinste Waitrose. Maar het meest bijzondere aan de Waitrose in de Sky Central-gebouwen te Osterley is dat er niet met cash geld betaald kan worden. 

 

Werknemers van Sky kunnen er aan de vijf self-service kassa’s enkel betalen met bankkaarten of via hun smartphone. Eerder pakte al Albert Heijn en een Zweedse superette uit met een gelijkaardig cashloos concept.
 

Het assortiment van de winkel werd afgestemd op de behoeften van het Sky-personeel in Osterley. Zo is er een focus op on-the-go maaltijden zoals verse croissants, broodjes, wraps en sushi. Maar je kan er ook verjaardagstaarten, verse bloemen, reisaccessoires en verzorgingsproducten vinden. 

 

Hoewel er geen bemande kassa’s zijn in de winkel, worden er toch 20 mensen tewerkgesteld.

 

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen