“Vrachtwagenblokkades brengen bevoorrading supermarkten in het gedrang”

 

Comeos, de federatie voor handel en diensten, veroordeelt de blokkades van bedrijventerreinen en autowegen door vrachtwagenchauffeurs. De federatie vraagt de bevoegde overheden in te grijpen, want de bevoorrading van de supermarkten komt in het gedrang.

 

Sinds vrijdag worden diverse autostrades en bedrijventerreinen - onder meer in Courcelles, Ghislenghien, Ollignies, Villers-le-Bouillet, Nivelles-Sud en Thuin - geblokkeerd door vrachtwagenchauffeurs, uit protest tegen de kilometerheffing. Op verschillende van deze bedrijvenzones bevinden zich depots van supermarkten.

 

“In België zorgen een twintigtal depots voor de bevoorrading van zo’n 4.000 supermarkten, die samen 75% van de sector vertegenwoordigen”, zegt Jan Delfosse, Director General van Comeos. “Vrachtwagenbestuurders blokkeren nu al meerdere dagen de toegang tot verschillende van deze depots. Dit is onaanvaardbaar: de bevoorrading van de winkels komt in het gedrang, waardoor handelaars hun klanten niet kunnen bedienen en grote financiële verliezen lijden. Ook restaurantketens zijn getroffen: verschillende verkooppunten hebben de deuren gisteren en vandaag moeten sluiten wegens bevoorradingsproblemen.”

 

Onwettig

 

“Deze blokkades zijn onwettig. Het gaat om een zuiver economisch conflict tussen de vrachtwagenchauffeurs en de overheid. De depots van supermarkten zijn al te vaak het slachtoffer van dergelijke acties, er moet een duidelijk signaal komen dat dit niet kan. Wij vragen dan ook dat de lokale overheden, dus burgemeesters en lokale politie, hier zo snel mogelijk tegen optreden. Lukt dit niet, dan moeten hogere overheden – gouverneurs of de Minister van Binnenlandse Zaken – ingrijpen en een einde maken aan deze staat van wetteloosheid”, besluit Delfosse.

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen