Verkoop Hans Anders afgeblazen

Nederlandse optiekketen Hans Anders staakt na vijf maanden de zoektocht naar een koper. In november 2015 werd de brillenketen in de etalage gezet door eigenaren Alpha en Alpinvest, die Hans Anders al sinds 2011 bezitten.

 

Met een prijskaartje van meer dan 300 miljoen euro, zo maar even tien keer de operationele kasstroom, werd Hans Anders in november te koop gezet. Om de verkoop in goede banen te leiden, schakelden investeringsfondsen Alpha en Alpinvest de hulp van ING in. ING zou tegelijk ook de mogelijkheid van een beursgang bekijken, maar dat plan werd snel afgevoerd toen het beursklimaat aanzienlijk verslechterde begin dit jaar.

 

Groeien

Nu de verkoop afgeblazen is, moet de optiekketen op eigen kracht de groeicurve inzetten. Groeimogelijkheden voor Hans Anders liggen vooral op de buitenlandse markt, want zo’n 250 van de 390 vestigingen liggen in Nederland. België telt 90 filialen, volgens de jongste cijfers in 2014, de rest is te vinden in Frankrijk en Zweden. Toch heeft Hans anders een goed jaar achter de rug, naar eigen zeggen het beste uit zijn geschiedenis. Zo steeg de omzet met 8,5 procent tot 171 miljoen euro.

 

Auteur: 

Coralie Gilissen

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen