Uitspraak rond bouwvergunning Driespoort Shopping Deinze opnieuw uitgesteld

Moet Driespoort Shopping Deinze zijn deuren sluiten of niet? Op het antwoord is het voorlopig nog even wachten. Het vonnis over de al dan niet wettelijke bouwvergunning van het winkelcomplex wordt namelijk opnieuw uitgesteld. De uitspraak volgt op 5 maart.

 

Het zit niet mee voor het winkelcomplex Driespoort Shopping Deinze. Al jaren wordt er gediscussieerd of het complex wel gebouwd is met de nodige wettelijke bouwvergunningen en het ziet ernaar uit dat aan die discussie nog lang geen einde komt. De Correctionele Rechtbank stelt het vonnis namelijk opnieuw uit: dit keer tot 5 maart. De oorspronkelijke uitspraak was voorzien op 5 februari 2019.

 

Ter herinnering enkele buurtbewoners vorderen de afbraak van het winkelcomplex, zo'n 9.000 m2. Volgens hen had het complex niet de toegelaten bouwvergunning en moet het dus afgebroken worden. De bouwvergunning voor het winkelcomplex dat eind 2015 zijn deuren opende, werd drie keer goedgekeurd door de deputatie, waarna die vergunning door de raad voor vergunningsbetwistingen telkens meteen weer werd vernietigd. Eind 2017 kwam er uiteindelijk een officiële vergunning, maar die werd opnieuw aangevochten. Op 5 juni vorig jaar kwam de kwestie voor de Correctionele Rechtbank die de zaak in beraad nam. Het vonnis werd talloze keren uitgesteld en zou normaal op 5 februari 2019 moeten vallen, maar dat wordt nu opnieuw uitgesteld. 

 

Mocht erkend worden dat het complex er op een onwettige manier gekomen is, dan riskeren de projectontwikkelaars, aannemers en architecten van het complex zware boetes. Volgens Het Laatste Nieuws zou projectontwikkelaar De Kortrijkse Toren in zo'n geval maar liefst 30.000 euro moeten ophoesten. Projectontwikkelaar Hendrik de Keukeleire zou een boete van 18.000 euro riskeren, en de architect en de aannemer elk 10.000 euro. Toch is het afwachten of het zover komt.

 

In het shoppingcenter huizen onder meer Albert Heijn, Action, Kruidvat, Molders Schoenen & Mode en Oxygen Fitness. Zij kunnen dus enkel in spanning afwachten wat het verdict van de rechter is. Wordt vervolgd!

 

Auteur: 

l.goethuysen@gondola.be

categorie: 

Laatste productlanceringen