Udea en Biofresh Belgium fuseren tot grootste biospecialist in Benelux

De Nederlandse biogroothandelaar Udea en de Belgische evenknie Biofresh Belgium fuseren. Samen worden ze de grootste biospecialist in de Benelux, met een omzet van 300 miljoen euro. Biofresh Belgium is onder meer eigenaar van biosupermarkt Origin’O.

 

De markt van de biologische producten zit stevig in de lift. Om beter op de kansen en uitdagingen van die groei in te spelen, bundelen Udea en Biofresh Belgium de krachten, meldt biojournaal.nl. Het is de bedoeling om schaalgrootte te realiseren. “In zowel Nederland als België kunnen we als marktleiders direct voordeel halen in ICT, logistiek en assortiment. De ervaring van de overname van Natudis kunnen we direct weer gebruiken om de positie van de specialist in biologische levensmiddelen te versterken. Voor leveranciers is het prettig op grotere schaal te kunnen produceren. Het is voor ons prettig een partner te hebben die de Belgische markt kent en vice versa geldt dat eveneens”, aldus Erik-Jan van den Brink, commercieel directeur van Udea. 

 

Het fusiebedrijf is goed voor een omzet van 300 miljoen euro en 800 jobs. De Belgische poot van de fusie heeft 230 werknemers en zo’n 100 miljoen omzet. De biospecialist levert groenten en fruit, vers- en droogwaren aan 400 verkooppunten in ons land en is gespecialiseerd in levering aan zelfstandige biowinkels. Het bedrijf is eigenaar van Origin’O, de biologische winkelketen waarvan er zestien vestigingen zijn in ons land. Biofresh Belgium zal ons land blijven beleveren, Udea doet hetzelfde voor Nederland. De fusie tussen de twee bedrijven gaat met terugwerkende kracht vanaf 1 januari in.

 

Auteur: 

d.soenens@gondola.be

categorie: 

Laatste productlanceringen