Maaltijdbezorgdienst UberEATS wil dit jaar nog uitbreiden uit naar zes nieuwe steden in België. Gent en Luik komen daarbij eerst aan de beurt.

Precies een jaar geleden ging UberEATS van start in Brussel, maar de maaltijdleverdienst van taxi-app Uber breidde haar werkterrein de voorbije maanden voorzichtig uit. Zo werd de dienst uitgebreid naar een aantal gemeentes in de Brusselse rand, en werd UberEATS vorige maand ook in Antwerpen gelanceerd.

Vandaag maakt de maaltijdbezorgdienst bekend dat het tegen eind 2017 in zes bijkomende Belgische steden actief wordt. UberEATS zal eerst naar Gent en Luik trekken, al is een exacte lanceringsdatum nog niet bekend. Welke de vier andere steden zijn, is voorlopig ook nog niet duidelijk. Volgend jaar zou UberEATS in elk geval in nog meer steden uitgerold worden.

Met deze aankondiging schakelt Uber een versnelling hoger in de concurrentie met Deliveroo, dat de voorbije twee jaar actief werd in in Brussel, Antwerpen, Gent, Luik, Brugge, Leuven, Mechelen en Genk.