Stormloop bij V&D-uitverkopen

De komende dagen opent de Nederlandse warenhuisketen V&D voor een laatste keer zijn deuren. Met een liquidatieverkoop probeert de failliete keten zijn laatste voorraden te verkopen. ‘Het was, pijnlijk genoeg, drukker dan ooit’ schrijft de website van het Nederlandse BNR Nieuwsradio.

 

Zo’n 62 filialen van V&D openen de komende dagen tijdelijk hun deuren voor consumenten. Gisteren waren de kleinere winkels van het warenhuis weer open, vandaag volgden de grotere winkels. Honderden koopjesjagers verzamelden zich deze ochtend aan verschillende vestigingen in Nederland, nog voor de deuren geopend werden.

 

 

Geen jackpot

Het geld van de verkoop wordt gebruikt om de schuldenberg van de Nederlandse winkelketen in te dijken: eerst wordt de fiscus afbetaald, dan het UWV (dat instaat voor werknemersverzekeringen) en dan de rest van de schuldeisers. Wie het meeste geld mag cashen is Sun Capital, een Amerikaanse investeringsmaatschappij en eigenaar van V&D.

 

Leveranciers kregen voor de liquidatieverkoop nog de kans om producten terug te kopen, Zo moesten leveranciers hun artikelen zelf ophalen én daarvoor 200 euro per vestiging betalen.

 

Leveranciers, die hun producten niet ophaalden, kregen geen zeggenschap over de kortingen tijdens de liquidatieverkoop en kregen slechts de helft van de verkoopwaarde van hun verkochte producten uitgekeerd. ‘De verkoop zal de leveranciers dus geen vetpot opleveren’ zoals BNR het op zijn website omschreef.

 

Auteur: 

Coralie Gilissen

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen