Het gaat van kwaad naar erger bij Lidl: sinds dit weekend staken ook de distributiecentra mee. De aanleiding? Een mislukt overleg vrijdagnamiddag waarbij de directie voorstelde om 1 extra medewerker per winkel in te zetten. Dat meldt De Tijd.

Er lijkt maar geen einde te komen aan de staking bij Lidl. Ondertussen wordt er al zes dag gestaakt en het ziet er niet naar uit dat er beterschap in zicht is. Integendeel,  sinds dit weekend staken namelijk ook de distributiecentra (Wevelgem, Genk, Sint-Niklaas, Courcelles en Marche) van de hard discounter mee en houden zo’n honderdtal winkels nog steeds hun deuren gesloten. En ook vandaag lijkt er niks aan die situatie te veranderen.

De onvrede houdt aan na een mislukt overleg tussen de vakbonden en de directie van Lidl op vrijdagnamiddag. Toen stelde de directie voor om één extra medewerker per winkel in te zetten en dat voor een periode van zes maanden. Een voorstel dat op enig gehoor kon rekenen bij de christelijke en liberale vakbond, maar dat abrupt werd afgewezen door de socialistische vakbond die een permanente oplossing eiste.

Volgens Lidl was er afgesproken dat de vakbonden zich na het overleg eerst tot hun achterban zouden richten. Daarna zouden ze de directie contacteren en zouden ze samen met hen op zoek gaan naar een nieuwe datum voor overleg. Maar dat is volgens woordvoerster van Lidl, Isabelle Colbrandt, nog niet gebeurt. Ze meent dat ook dat niet aan Lidl is om de onderhandelingen weer op te starten, klinkt het in De Tijd. Colbrandt benadrukt wel dat Lidl nog steeds openstaat voor verder overleg.

Toch is het voorlopig nog afwachten wanneer er eindelijk een akkoord bereikt zal worden, al mag dat niet meer te lang op zich laten wachten. Lidl-winkels die niet mee staken, kampen namelijk met bevoorradingsproblemen, waardoor er vooral een tekort is aan verse producten, klinkt het.