Splitsing Metro krijgt vorm

De plannen om de Duitse Metro Group op te splitsen in twee onafhankelijke bedrijven, één voor de groothandelsactiviteiten en één voor elektronica, zijn goedgekeurd door de raad van bestuur van de retailgroep. 
 

Dat Metro Group een splitsing voorbereidde, maakte het zelf al bekend in maart. De retailer had echter nog de goedkeuring nodig van het bestuur, die heeft het nu op zak. De definitieve bevestiging moet nog volgen op de jaarlijkse algemene vergadering.

Metro zegt het voorbije half jaar de plannen voor de splitsing in detail geanalyseerd te hebben. Nu deze fase afgerond is, neemt het management de eerste stappen richting de splitsing. Zo krijgt de splitsing ook steeds meer vorm.

 

Kapitaalstructuur

 

Met betrekking tot de kapitaalstructuur valt het op dat de consumentenelektronica-tak een aandeel van 10% zal behouden in de food tak. Dat moet ervoor zorgen dat de toekomstige elektronicaretailer een sterkere financiële basis zal hebben. De meeste schulden zullen dan weer ondergebracht worden in het nieuwe wholesale- en voedingsbedrijf. Ook zegt Metro dat het geen extra kapitaal zal moeten ophalen voor de splitsing, terwijl analisten dat wel had verwacht.

 

Deze maand pro forma gesplitst 

 

De directie mikt er nog steeds op de “demerger” tegen midden 2017 afgerond te hebben. Toch zal de groep vanaf 30 september pro forma al gesplitst worden. 

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen