Carine Moitier, managing director van BeCommerce, verlaat BeCommerce om een internationale uitdaging aan te gaan. Ze was zes jaar aan het hoofd van de koepelorganisatie voor de e-commerce in België, die ze mede had opgericht. Sofie Geeroms neemt de fakkel over.

Geeroms werkte tot voor kort in Washington DC. Zij is medeoprichtster en managing director van Jasmo, een ‘early stage start-up’ dat huiskoks via een app met klanten verbindt. Deze juriste van opleiding werkte voordien in de financiële sector in de VS. Voor zij de oceaan in 2012 overstak, werkte ze als adviseur op de kabinetten van de Open VLD-ministers Guido De Padt, Karel De Gucht en Guy Verhofstadt toen hij premier was.

Onder de leiding van Carine Moitier (foto) is BeCommerce uitgegroeid tot een vereniging met ongeveer 460 leden die bijna 80% van de Belgische e-commerce vertegenwoordigen. Ook lanceerde zij de BeShopping 100, dat een overzicht biedt van de 100 belangrijkste spelers in de sector, en de BeCommerce Market Monitor, een enquête die elk kwartaal afgenomen wordt bij retailers en consumenten. Ze stond ook mee aan de wieg van de Europese koepel van de sector, Ecommerce Europe. Daarnaast is zij sinds 1998 mede-eigenaar van een e-commerce bedrijf gespecialiseerd in gepersonaliseerde hemden op maat.  

"Mijn doel was steeds om de sector te stimuleren voor zowel start-ups als de grote spelers, zodat België de buurlanden kon inhalen", zegt Moitier. “Dankzij het vertrouwen van de Belgische digitale handelsgemeenschap en zeer goede initiatieven van de overheid, heb ik mijn doel kunnen bereiken."

Patricia Ceysens, voorzitter van BeCommerce, zegt “het volste vertrouwen te hebben in Sofie Geeroms om BeCommerce klaar te stomen voor de uitdagingen van morgen”.

Welke internationale job Moitier gaat vervullen, wil ze voorlopig niet kwijt.