R&S Retail neemt optie op Brantano

R&S Retail, de beursgenoteerde groep waar ook FNG Group en Miss Etam deel van uitmaken, heeft een aankoop-optie genomen op de schoenenketen Brantano. Met de aankoop zou R&S Retail een omzet van zo’n 500 miljoen euro draaien, al moet de optie wel nog goedgekeurd worden.

 

Toen Brantano-eigenaar Macintosh eind vorig jaar failliet ging, werd de Belgische schoenenketen overgenomen door het vennootschap BrantNew en kwam onder leiding van Rens Van de Schoor(R&S Retail), Dieter Penninckx (FNG) en de familie Torfs. Bij een overname zouden zij hun belangen verkopen aan R&S Retail en elk 5% van de groep krijgen.

 

Momenteel wacht R&S Retail ook nog op de goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om de overname van modegroep FNG af te ronden, waarmee de aandeelhouders van FNG driekwart van R&S Retail in handen krijgen.

 

Voor de overname van Brantano rekent R&S Retail een periode van drie jaar, al moet de optie wel nog goedgekeurd worden. Volgens zakenkrant De Tijd, zou met de overname van FNG Group en Brantano een modeketen ontstaan die zo’n 500 miljoen euro omzet draait en haar belangrijkste activiteit in de Benelux heeft. 

 

Auteur: 

Coralie Gilissen

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen