Retail Estates heeft zopas zijn eerste stappen gezet op de Nederlandse markt. Het Belgische vastgoedbedrijf koopt voor meer dan 75 miljoen euro een vijftal retailparken in Nederland.

De retailparken zijn gelegen in Apeldoorn, Middelburg, Veenendaal, Roosendaal en Alphen aan den Rijn, en zijn voor 98,2% bezet. Retail Estates betaalt 75,6 miljoen euro voor een totaal van 51 winkelruimtes, met huurders als Beter Bed, Kwantum, Leen Bakker, Auping, Gamma en Carpetright. De netto huuropbrengsten van de panden bedragen in totaal 5,85 miljoen euro per jaar.

De investering van Retail Estates is opvallend, gezien de crisssen van de recente jaren in de Nederlandse retailsector. Eén voor één verdwenen enkele momumenten uit de winkelstraten van onze noorderburen. Denk maar aan Charles Vögele, McGregor en vooral V&D.

 

Maar de Nederlandse economie trekt weer aan, en dat biedt kansen, meent de vastgoedspeler. "Consumentenbestedingen stijgen de laatste drie jaar aanhoudend in Nederland. De lage werkloosheid en de sterke economische groei van de Nederlandse economie volgen op jaren van 'draconische' besparingen die de overheidsfinanciën en de sociale zekerheid in evenwicht brachten maar ook de detailhandel in de periode 2008-2013 naar voordien ongekende diepte brachten", zo verklaart Retail Estates de overname volgens Beursduivel.