PostNL heeft deze week de dienst ‘Dezelfde dag bezorgd’ in Nederland gelanceerd. Consumenten die voor 12 uur bestellen, krijgen hun pakje dezelfde dag in huis. De Nederlandse post gaat van start met negen webwinkels.

De nieuwe dienst wordt aangeboden van maandag tot en met vrijdag. De bestellingen die voor de middag zijn geplaatst, worden geleverd tussen 18. en 21.30 uur.

Volgens PostNL “verwachten webwinkeliers dat hun klanten grote behoefte hebben aan deze nieuwe bezorgmogelijkheid”. Consumenten willen vooral elektronica, gadgets, levensmiddelen en wijn graag dezelfde dag al in huis hebben. De dienst wordt niet toevallig vlak voor de feestdagen geïntroduceerd. “Zo kan ook de verlate Sint of drukke Kerstman zijn cadeautjes dezelfde avond nog kan bezorgen,” klinkt het.

Negen webshops

PostNL start deze nieuwe bezorgoptie met negen webshops: Fonq, Alternate, wijnvoordeel.nl, wijnbeurs.nl, Scheer & Foppen, cameranu.nl, EDC Internet, Kookwinkel Oldenhof, belsimpel.nl. Het bedrijf wil deze dienstverlening in de toekomst met andere partners gaan uitbreiden. Om van de dienst ‘Dezelfde dag bezorgd’ te kunnen genieten, moeten de klanten van de webwinkels betalen. Afhankelijk van de webshop betaalt de consument “een kleine vergoeding”. Volgens de Nederlandse pers bedraagt die 5 à 10 euro per pakket.

Avondleveringen

Volgens Gerrit Mastenbroek, algemeen directeur PostNL Pakketten & Logistiek Benelux, wordt, samen met de nieuwe ‘same day’ leverdienst, ook de avondbezorging uitgebreid van twee naar vijf dagen per week. Tevens zegt hij dat PostNL werkt aan de ontwikkeling van een netwerk om levensmiddelen en versproducten te bezorgen.

Eerder introduceerde PostNL de leveringen op zondag, de bezorging in pakketautomaten en de bezorging in door de consument gekozen tijdvakken.

PostNL is ook in België actief, maar voorlopig is slechts sprake van een ‘landelijke’ uitrol van de nieuwe dienst.