PostNL levert nu ook pakjes in Wallonië

PostNL heeft zijn Belgisch distributienetwerk uitgebreid naar Wallonië. Het Nederlandse post- en distributiebedrijf zegt nu ook last mile-oplossingen aan te kunnen bieden in pakweh. Luik, Charleroi of Libramont.

 

Tot voor kort dekte PostNL enkel Vlaanderen en Brussel af. Sinds januari kunnen pakjes ook in Wallonië geleverd worden. Daarmee krijgt bpost ook in het zuiden van België concurrentie van het Nederlandse bedrijf.

 

“Om u en uw klanten optimaal te bedienen, hebben wij 23 nieuwe routes uitgestippeld die we gefaseerd in gebruik gaan nemen. Onze dienstverlening zal dezelfde zijn dan die in Vlaanderen. We zullen pakketten tot twee maal toe aanbieden en daarna kan de klant het afhalen in een Kariboo!-spot,” stelt de Belgische tak van PostNL in een discrete blog.

 

Het nieuws is aan Gondola bevestigd door Jelleke van Rantwijk, senior woordvoerder van PostNL in Nederland. “We zijn in januari inderdaad gestart met enkele routes. Deze zullen de komende maanden worden uitgebreid om uiteindelijk een dekkend netwerk te hebben. Dat past perfect binnen onze groeistrategie in België,” zo stelde hij.

 

Nederlandse webwinkels

 

Deze geografische uitbreiding van de dienstverlening is niet zonder belang, vooral voor een aantal Nederlandse e-commerce bedrijven (zoals Coolblue en Bol.com) die ook in België veel klanten hebben. Deze zijn nog niet écht actief op de Waalse markt, onder andere omdat zij geen Franstalige versie van hun site hebben.

 

Maar door het feit dat – ondanks de nog mooie groeicijfers – hun huidige markten stilaan matuur worden, kunnen ze met een uitbreiding naar Wallonië hun markt vrij gemakkelijk verbreden. Hiervoor moeten ze eigenlijk alleen maar de Vlaamse versie van hun site naar het Frans vertalen.

 

Deze Nederlandse webwinkels leveren al bestellingen in Wallonië, maar deze komen meestal van Vlamingen en Nederlanders die er wonen. De bezorging gebeurt hoofdzakelijk door bpost. Door ook in Wallonië distributieroutes op te zetten, zou PostNL dus een geduchte concurrent voor de marktleider kunnen worden.

 

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen