Poco Loco uit Roeselare heeft vrijdag zijn nieuw volautomatische hoogbouwmagazijn officieel geopend. De Finse Paulig Group, het moederhuis van de producent van Tex-Mex voedingswaren,  investeerde 40 miljoen euro in het gebouw, dat de verdere groei van de snack food-afdeling mogelijk maakt.

Poco Loco produceert in Roeselare een ruim gamma tortillachips en -wraps, taco shells, sauzen, dips, dinnerkits, enzovoort. Tot voor kort vertrokken al deze producten vanuit Roeselare naar vier externe verdeelcentra in Vlaanderen, om van daaruit tot bij de klant – hoofdzakelijk in het buitenland - te geraken. Het bedrijf exporteert maar liefst 96% van zijn productie naar een zeventigtal landen.

Het nieuwe hoogbouwmagazijn laat toe om deze distributieactiviteiten en de aanvoer van grondstoffen grotendeels te centraliseren. Het logistiek gebouw is opgetrokken in de onmiddellijke nabijheid van de productiesite en is via een brug over de weg ermee verbonden. Via automatische transportbanen in deze brug, het magazijn en de productiehallen worden zowel de grondstoffen vanuit het magazijn naar de productielijnen gebracht, als de afgewerkte producten vanuit de productie naar het magazijn. Dankzij deze fysieke verbinding tussen de twee sites kunnen voortaan 25.000 vrachtwagenritten uitgespaard worden. Verwacht wordt een CO2-reductie van 365 ton per jaar te realiseren.

Snelle groei

Het magazijn van 10.000 m2 en 43 meter hoog biedt opslagruimte voor 43.000 palletten. “Het rood-witte gebouw vormt zo ondertussen al enkele maanden een nieuw herkenningspunt vlak bij de op- en afrit Roeselare Haven op de E403,” zegt managing director Peter Denolf.

Eind vorig jaar werden 13 nieuwe logistieke medewerkers aangeworven. Vandaag zijn er nog zeven openstaande vacatures voor magazijniers en techniekers. Maar ook in de productie en de administratie wordt personeel gezocht. Daar zijn er nog eens een zestigtal vacatures. Poco Loco groeit immers snel. De omzet is tussen 2014 en 2017 gestegen van 200 naar 250 miljoen.