Perry Sport en Aktiesport in Brits vizier

Het Britse bedrijf JD Sports Fashion liet zijn oog vallen op de sportketens van Aktiesport en Perry Sport van Unlimited Sports Group. JD Sports Fashion toont interesse in zo’n 58 winkels van Perry Sport en maar liefst 131 vestigingen van Aktiesport, waarbij het ook van beide de webwinkels en overige activia wil overnemen.

 

Het Britse bedrijf vroeg hiervoor al toestemming bij het ACM, Autoriteit Consument en Markt, wat de aanvraag zal onderzoeken. Het ACM moet oordelen of er bij een mogelijke overname nog genoeg concurrentie op de markt overblijft. Over vier weken zal bekend gemaakt worden of de overname doorgaat.

 

Failliet

 

Unlimited Sports Group ging in februari failliet. Daarbovenop werden de ketenwinkels van Aktiesport en Perry Sports erg geraakt door de recente faillissementen van V&D en Scapino. Zo sloten 128 Shop-in-shops van Aktiesport en 11 vestigingen van Perry Sport. Scapino maakte al bekend de inventaris van de 128 Shop-in-shops van Aktiesport die zich in de Scapino-winkels bevinden over te nemen en er werd al met tenminste negen serieuze partijen onderhandeld over de doorstart van verschillende ketens en merken van Unlimited Sports Group.

Auteur: 

Coralie Gilissen

categorie: 

Laatste productlanceringen