Overname PostNL door bpost gaat niet door

Bpost zal zijn Nederlandse sectorgenoot PostNL dan toch niet overnemen. Beide postbedrijven bevestigen dat er onderhandelingen aan de gang waren, maar dat er geen akkoord bereikt werd.

 

Vrijdag lekte het nieuws uit dat bpost zijn Nederlandse sectorgenoot PostNL wou overnemen. Het aandeel van beide bedrijven werd geschorst en bpost beloofde voor beursopening maandagochtend meer informatie te geven. In een kort bericht liet het postbedrijf zondagavond dat de overname van PostNL niet doorgaat: “bpost bevestigt dat het onderhandelingen heeft gevoerd met PostNL met het oog op een mogelijke combinatie van de twee bedrijven via een vriendelijk openbaar overnamebod van bpost op alle aandelen van PostNL. Deze onderhandelingen hebben uiteindelijk niet geleid tot een overeenkomst over de voorwaarden van dergelijke transactie.”

 

Koen Van Gerven (CEO bpost)vindt het mislukken van de overnamegesprekken met PostNL "spijtig, maar geen drama”, zei hij aan Belga. “We hebben gisteren en vandaag nog onderhandeld, maar moesten tot het besluit komen dat er geen overeenkomst was over alles. Dan moet je besluiten dat er niets is", legt Van Gerven uit.

 

Waar de onderhandelingen op stuk liepen is niet duidelijk. Volgens De Tijd werd de deal op het laatste moment getorpedeerd door de raad van bestuur van PostNL. Ondertussen wordt ook voormalig minister van overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) met de vinger gewezen. Volgens zijn opvolger Alexander De Croo (Open VLD) draagt Labille een "enorme verantwoordelijkheid" door het lekken van het nieuws over de deal vrijdag. Ook Koen Van Gerven (CEO bpost) uitte al kritiek op de ex-minister.

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen