Onderhandelingen nachtarbeid: Kris Peeters aan zet

Gisteren zijn de gesprekken met de sociale partners rond de invoering van nachtarbeid voor de logistieke organisatie van e-commerce afgelopen zonder overeenkomst. De sociale partners kaatsen elkaar de bal terug voor het falen van de onderhandelingen over de nachtarbeid e-commerce. Het dossier belandt daarmee op de tafel van de Minister van Werk Kris Peeters (CD&V).

 

Comeos, de federatie van handel en diensten, is al langer vragende partij om nachtarbeid voor de logistiek binnen online handel mogelijk te maken. “Door het huidige verbod op nachtarbeid wordt de concurrentiepositie van onze handelaars verzwakt”, zegt Dominique Michel, ceo van Comeos. “We willen dat nachtwerk mogelijk maken voor de logistiek van de internethandel, om te vermijden dat er nog meer jobs uit de e-commerce naar het buitenland verhuizen.”

 

Voor online klanten is de snelheid van levering steeds meer een doorslaggevend argument bij hun keuze. “In België kunnen we bestellingen die in de namiddag worden geplaatst, niet meer klaarmaken voor verzending – in tegenstelling tot onze buurlanden”, zegt Dominique Michel. “Er zijn dan twee mogelijkheden: of de klant kiest voor een buitenlandse site die wél meteen kan leveren, of de Belgische handelaar gaat zijn logistiek voor de online activiteiten naar de buurlanden verhuizen. Op vraag van de Minister van Werk, hebben we daarover onderhandelingen opgestart met de sociale partners”, gaat Michel verder. “Er is binnen dat overleg echter geen akkoord bereikt, zodat het dossier nu weer bij de Minister van Werk terechtkomt.”

 

 

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen